Ο Καναδάς είναι μια εκ των δώδεκα ομάδων του Προολυμπιακού της Αθήνας που το διάστημα 14-20 Ιουλίου θα διεκδικήσουν τα τρια εισιτήρια που οδηγούν στο Πεκίνο. Ο άσος του Πανιωνίου, Λεβόν Κένταλ αναμένεται να βρίσκεται στην δωδεκάδα του Καναδά…όπου ελπίζει ότι θα είναι και ο σούπερ σταρ των Φίνιξ Σανς, Στιβ Νας. Ο σέντερ των «κυανέρυθρων» μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του Προολυμπιακού τουρνουά της Αθήνας τόνισε πως ο Καναδάς έχοντας τον Νας στο ρόστερ αλλάζει επίπεδο «Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε και ελπίζω όντως ότι θα έχουμε και τη βοήθεια του Στιβ Νας. Μπορεί να μην έχουμε πολλούς γνωστούς ή πολύ καλούς παίκτες, αλλά έχουμε τον καλύτερο».

Απόσπασμα από την συνέντευξη:


«Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε και ελπίζω όντως ότι θα έχουμε και τη βοήθεια του Στιβ Νας. Μπορεί να μην έχουμε πολλούς γνωστούς ή πολύ καλούς παίκτες, αλλά έχουμε τον καλύτερο. Αν παίξει κι αυτός όλα μπορεί να αλλάξουν, η εικόνα μας μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Ξέρουμε όλοι ότι είναι δύσκολο γι’ αυτόν, ότι η κούραση από τους αγώνες του ΝΒΑ είναι μεγάλη, αλλά ίσως φέτος που οι Φίνιξ Σανς αποκλείστηκαν (σ.σ. στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς) να είναι σε θέση να μας βοηθήσει. Για την ώρα όμως είναι μόνο μια μεγάλη ευχή για εμάς…».

«Έχουμε φτιάξει μια καλή ομάδα που μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε. Και ο λόγος είναι ότι είναι από τις σπάνιες φορές που έχουμε δουλέψει μαζί κάποιοι παίκτες, που γνωριζόμαστε κάποια χρόνια».

Για το ποιες ομάδες θα πάρουν την πρόκριση για το Πεκίνο είπε «Θα ξεκινήσω από τον Καναδά! Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε… Μετά είναι η Ελλάδα, η Κροατία, η Σλοβενία… Η Βραζιλία… Είναι ένα τουρνουά με πολλές καλές ομάδες και μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν θα είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα, όπως ίσως φαντάζονται κάποιοι».

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube