Αλλαγή δεδομένων στην Μπενφίκα. Η διαφαινόμενη μέχρι προ ημερών συμφωνία με τον Σβεν Γκόραν Έρικσον ναυαγεί και πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσία των «αετών» προβάλει πλέον ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες. «Οι συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για την πρόσληψη του Σβεν Γκόραν Έρικσον. Κοιτάμε πλέον άλλες περιπτώσεις», ανέφερε ο νέος αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Ρουί Κόστα, επιλογή του οποίου φέρεται να αποτελεί ο πρώην τεχνικός της Χετάφε και της Βαλένθια. Η Μπενφίκα είχε μία εφιαλτική σεζόν φέτος τερματίζοντας στην τέταρτη θέση και μένοντας εκτός και των προκριματικών του Champions League.

Οσον αφορά τον 36χρονο πρώην διεθνή άσο, δέχτηκε αμέσως την πρόταση των "αετών" να αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο. Ο Ρούι Κόστα αναλαμβάνει, πλέον, τον σχεδιασμό της νέας ομάδας των δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ στα νέα του καθήκοντα εντάσσεται και η προσπάθεια επαφής της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Η Μπενφίκα πρέπει να λειτουργήσει με τέτοιον τρόπο, ώστε να γίνει η καλύτερη ομάδα της Πορτογαλίας», ήταν οι σχετικές δηλώσεις του Πορτογάλου σταρ, που στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: «Είμαι λυπημένος που σταμάτησα το ποδόσφαιρο, αλλά ευτυχής, επειδή η τελευταία ομάδα στην καριέρα μου ήταν η Μπενφίκα. Και ακόμη περισσότερο αισθάνομαι χαρούμενος, γιατί θα συνεχίσω να εργάζομαι στο "σπίτι" μου».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube