Ο Πεπού Ερνάντεθ είχε ανακοινώσει, πριν μερικές μέρες, πως θα αποχωρήσει από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας, ύστερα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Έτσι, με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της νέας φανέλας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας, Χοσέ Σάεθ και ο τεχνικός των παγκοσμίων πρωταθλητών, συζήτησαν στο γραφείο του πρώτου. Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε κανένα δίωρο και σε αυτήν προσπάθησαν να ξεκαθαρίσουν αν, όντως, ο Ερνάντεθ έχει συμφωνήσει με κάποιον σύλλογο της ACB Λίγκα για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του.

Ο Σάεθ είχε ενοχληθεί από τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του 50χρονου τεχνικού. Πάντως, ο Ερνάντεθ ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της μίνι σύσκεψης, πως θα κοουτσάρει κανονικά τη δευτεραθλήτρια Ευρώπης στο Πεκίνο, όπως είχε προανανγείλει. Ομως, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να μείνει κανονικά στον πάγκο των Ισπανών και στη συνέχεια.

«Δε ξέρω αν το θέμα της παραμονής μου έχει κλείσει, επειδή δεν ξέρω αν είχε ποτέ... ανοίξει».

Στη συνέχεια, φάνηκε πως αισθάνεται απογοητευμένος για αυτά που ακούστηκαν. «Αισθάνομαι ενοχλημένος, γιατί αμφισβητήθηκε η ειλικρίνειά μου και ο επαγγελματισμός μου. Δε νομίζω πως αξίζω τέτοια συμπεριφορά».

Στη συνέχεια, η κουβέντα έφτασε στην υποτιθέμενη συμφωνία του με κάποιον ισπανικό σύλλογο. «Δε χρειάζεται να δικαιολογήσω την απόφασή μου και πρέπει να ξεκαθαρίσω πως θα είμαι 100% στην εθνική, ακόμη κι αν προκύψει πρόταση από σύλλογο. Η Εθνική είναι τόσο σημαντική, που δε θα έπρεπε καν να μιλάμε για όλα αυτά. Είμαι αφοσιωμένος στην εθνική και έχω εκφράσει την επιθυμία να μην επηρεάσουν, όλα αυτά που ακούγονται, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα».

Πάντως, δεν έκρυψε πως οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας δε βρίσκονται στο ιδανικότερο σημείο. «Τα προσωπικά δεν αφορούν τα επαγγελματικά. Το ένα είναι άσχετο με το άλλο κι εγώ θα προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ».

Τέλος, δήλωσε πως: «Κανείς δεν είπε τίποτα σε μένα, σχετικά με πιθανή απομάκρυνσή μου από την εθνική και ό,τι μάθαινα το μάθαινα μόνο από τον ισπανικό Τύπο».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube