Η αναμέτρηση της τρίτης του βαθμολογικού πίνακα, Γκιμαράες, και της τέταρτης από το τέλος, Αμαδόρα, δεσπόζει στο πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής της Superliga. Οι γηπεδούχοι έμειναν στο 1-1 με την Μπελενένσες και ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα βρεθούν στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι πήραν το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από την Μπενφίκα. Ο σύλλογος της Βιτόρια θα αγωνιστεί χωρίς τον Μρντράγκοβιτς, ενώ η Αμαδόρα δεν έχει θα παραταχθεί πλήρεις.

Εκείνη που «απειλεί» τη Γκιμαράες είναι η τέταρτη της βαθμολογίας, Μπενφίκα, που υποδέχεται την πέμπτη, Σετούμπαλ. Οι «αετοί» θέλουν στραβοπάτημα της Γκιμαράες για να προλάβουν τα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα του Κώστα Κατσουράνη, που επιστρέφει από τιμωρία, υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την έτερη διεκδικήτρια του εισιτηρίου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ (σ.σ. ο νέος τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης), αν και αδιάφορη (σ.σ. είχε εξασφαλίσει θέση στο Κύπελλο Uefa μέσω της κατάκτησης του Λιγκ Καπ), νίκησε με 2-0 τη Λεϊσόες. Οι γηπεδούχοι δεν υπολογίζουν στους Πετίτ, Λουίς Φελίπε και Νταβίντ Λουίζ, ενώ αμφίβολοος είναι ο Λέο. Οι φιλοξενούμενοι θα παίξεί χωρίς τον Αούρι, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Ρικάρντο Τσάβες.

Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν η Πόρτο (1η) με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2η), οι οποίες αντιμετωπίζουν Ναβάλ (11η) και Μποαβίστα (9η) αντίστοιχα. Οι «δράκοι» ηττήθηκαν με 3-0 από τη Μαδέιρα στο «Ντραγκάο». Τα «λιοντάρια» την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησαν της Πάκος Φερέιρα με 1-0 και εξασφάλισαν τη συμμετοχή τουλάχιστον στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου (ακόμη και με ισοπαλία είναι δεύτερη).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Κυριακή 11/05/08 (18:00)

Μπενφίκα-Σετούμπαλ
Γκιμαράες-Αμαδόρα
Λεϊσόες-Μαρίτιμο
Νασιονάλ- Μπελενένσες
Ναβάλ-Πόρτο
Μπράγκα-Ακαδέμικα
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μποαβίστα
Λεϊρία-Πάκος Φερέιρα

*Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube