Μπορεί το πανεπιστήμιο της Φλόριντα να συνεχίζει την πορεία του στο τουρνουά της... παρηγοριάς «ΝΙΤ» (αφού δεν κατάφερε να περάσει στην τελική φάση του NCAA), ωστόσο ο Νικ Καλάθης συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Ο 18χρονος ομογενής γκαρντ οδήγησε τους Γκέιτορς στη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά με 82-54 επί του Κρέιτον και έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του κολεγίου του που κάνει τριπλ νταμπλ. Ο Καλάθης είχε 11 πόντους (2/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/5 βολές), 13 ριμπάουντ και 11 ασίστ, καθώς επίσης και 5 κλεψίματα. Παράλληλα με τη δεύτερη ασίστ του στο παιχνίδι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας που ξεπερνά τις 200 ασίστ σε μία περίοδο!

«Έκανε σπουδαίο παιχνίδι έχοντας μόλις επτά σουτ. Βοήθησε την ομάδα μας με πολλούς τρόπους», δήλωσε ο προπονητής του, Μπίλι Ντόνοβαν, ενώ με τα καλύτερα λόγια για τον πρωτοετή άσο μίλησε και ο αντίπαλος κόουτς, Ντάνα Άλτμαν. «Έχει εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού. Ο Μπίλι Ντόνοβαν θα διασκεδάσει πολύ τα επόμενα τρία χρόνια που θα τον έχει υπό τις οδηγίες του».

Ο Νικ Καλάθης θα αποκτήσει τις επόμενες ημέρες ελληνικό διαβατήριο και θα είναι στη διάθεση των ελληνικών εθνικών ομάδων ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε ο Κώστας Κουφός.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube