Εκτός των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2009 θα μείνει ο Τόνι Πάρκερ. Ο άσος της εθνικής Γαλλίας και των Σπερς ενημέρωσε τον ομοσπονδιακό τεχνικό των «τρικολόρ», Μισέλ Γκομέζ, πως δε θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, στην προσπάθειά του να προκριθεί στα γήπεδα της Πολωνίας. Πάντως, ίσως να μην είναι ο μοναδικός απόντας, αφού σκέφτονται να μην αγωνιστούν στα προκριματικά και οι Μπορίς Ντιό και Ρόνι Τουριάφ.

«Αυτήν τη στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι, όσον αφορά στη συμμετοχή του Τουριάφ και του Ντιό. Οι Φοίνιξ Σανς θέλουν να περιμένουν μέχρι το τέλος της σεζόν και, στη συνέχεια, να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Ο Τουριάφ είναι free agent κι αν υπογράψει συμβόλαιο θα είναι διαθέσιμος, διαφορετικά δε θα μπορέσει να παίξει», τόνισε ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο ίδιος ταξίδεψε μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού και συναντήθηκε με όλους τους παίκτες.

Ο Γκομέζ αναμένεται να ταξιδέψει και στην Ισπανία, ώστε να συναντηθεί με τους Φρεντερικ Βάις, Φλοράν Πιετρούς και Ζοζέφ Γκομίς. Επόμενος σταθμός του θα είναι η Ρωσία για να συναντηθεί με τον Ταρίκ Κίρκσαϊ της Ούνιξ Καζάν και στη συνέχεια στην Ελλάδα, για να συναντηθεί με τον Μαμαντού Ντιαρά.

Στη συνέχεια, θα ξαναπάει στις ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσει με τους Ζοάν Πετρό, Μικαέλ Ζελαμπάλ, Γιακούμπα Ντιαρά και Ιαν Μαϊνμί.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube