Το παιχνίδι ανάμεσα στην όγδοη της βαθμολογίας, Μπελενένσες, και την τρίτη, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, δεσπόζει στο πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Superliga. Οι γηπεδούχοι ήρθαν ισόπαλοι (1-1) στην έδρα της Μπράγκα, ενώ τα «λιοντάρια» έκαναν την έκπληξη, αφού νίκησαν (2-0) εντός έδρας την πρωτοπόρο, Πόρτο. Η Μπελενένσες δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου, Γκαμπριέλ Γκόμες, και των τραυματιών, Ούγκο Λεάλ, Αμορίμ και Φερνάντο. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα οι φιλοξενούμενοι.

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει η πρωτοπόρος του βαθμολογικού πίνακα, Πόρτο, κόντρα στην τελευταία, Λεϊρία. Οι φιλοξενούμενοι την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχαν την πρώτη εντός έδρας νίκη (3-1) τους κόντρα στη Ακαδέμικα. Χωρίς απουσίες θα παραταχθούν οι «δράκοι», ενώ η ομάδα της Λεϊρία θα αγωνιστεί χωρίς τους τιμωρημένους, Ζοάο Πάουλο και τους τραυματίες, Μασιέλ, Τιάγο και Νέλσον.

Η δεύτερη του πορτογαλικού πρωταθλήματος, Μπενφίκα, υποδέχεται την ένατη, Νασιονάλ. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη (3-1) επί της Γκιμαράες, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήρθαν ισόπαλοι (0-0) με τη Σετούμπαλ. Οι «αετοί» θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο, Ρουί Κόστα, και του τραυματίες Νταβίντ Λουίζ και Λέο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 01/02/08

Αμαδόρα-Μπράγκα (22:30)

Σάββατο 02/02/08

Πόρτο-Λεϊρία (21:15)
Μπενφίκα-Νασιονάλ (23:15)

Κυριακή 27/01/08 (18:00)

Ακαδέμικα-Μαρίτιμο
Μποαβίστα-Πάκος Φερέιρα
Γκιμαράες-Λεϊσόες
Μπελενένσες-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (21:30)

Δευτέρα 28/01/08

Σετούμπαλ-Ναβάλ (21:45)

*Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 17/02/08 (18:00)

Λεϊσόες-Μποαβίστα
Μαρίτιμο-Πόρτο
Νασιονάλ-Γκιμαράες
Ναβάλ-Μπενφίκα
Πάκος Φερέιρα-Ακαδέμικα
Μπράγκα-Σετούμπαλ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αμαδόρα
Λεϊρία-Μπελενένσες

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube