Την ώρα που άλλοι συνομήλικοι συνάδελφοί του απολαμβάνουν ώρες ξεκούρασης, εκείνος συνεχίζει ακάθεκτος στα 34 του στο χώρο του τένις στοχεύοντας στην κατάκτηση και των πέντε Grand Slam του 2005. Ο λόγος για τον Αντρέ Αγκάσι, που όχι μόνο διέψευσε τις φήμες πως θα κρεμάσει τη… ρακέτα του, αλλά έθεσε ως στόχο την κατάκτηση όχι ενός, αλλά και των τεσσάρων Grand Slam της περιόδου 2005.

«Δηλώνω ξεκάθαρα πως θέλω να παίξω του χρόνου. Θέλω να κερδίσω και πάλι όλα τα Grand Slam», δήλωσε ο «γερόλυκος» των κορτ, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις μεγάλες δυσκολίες θα βρει στο δρόμο προς την υλοποίηση των μεγαλεπήβολων σχεδίων του: «Οι αθλητές με την πάροδο των χρόνων γίνονται, γρηγορότεροι, ψηλότεροι και δυνατότεροι. Είναι πρόκληση, αφού όλοι προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή. Ασφαλώς και στα 34 μου χρόνια δεν έχω τις αντοχές που είχα όταν ήμουν 18. Βέβαια ήμουν τυχερός που αυτά τα 20 χρόνια που αγωνίζομαι δεν είχα σοβαρούς τραυματισμούς.

Τα επιτεύγματα του Αγκάσι

Ο ιδιόρρυθμος Αμερικανός τενίστας έγινε επαγγελματίας το 1986. Στη δεκαοκτάχρονη καριέρα του βρέθηκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών για 101 συνολικά εβδομάδες, ενώ οδεύει ολοταχώς για την κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη δεκάδα στο τέλος της σεζόν για 15η φορά. Συνολικά έχει κατακτήσει οκτώ Grand Slam και ειδικότερα μία φορά το Γουίμπλεντον (1992), το Αυστραλιανό Open (1995, 2000, 2001, 2003), το Αμερικανικό Open (1994, 1999) και το Ρολάν Γκαρός (1999).

Σύζυγός του είναι η μεγάλη Γερμανίδα τενίστρια Στέφι Γκραφ, που, όπως και ο σύζυγός της, έχει κατακτήσει και τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά, ενώ έχει στη συλλογή της και ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, το 1988 στη Σεούλ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube