«Ο Κώστας Κατσουράνης μετρά μέρες στην Μπενφίκα. Το επεισόδιο που είχε με τον Λουιζάο ίσως επιταχύνει τη διαδικασία αποχώρησης του Έλληνα μέσου από την ομάδα», αναφέρει δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας «Correio da Manha». Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές από την Ελλάδα, αναφέρει πως ο διεθνής άσος επιθυμεί κι ο ίδιος να φύγει, με προτιμότερο για εκείνον προορισμό το ισπανικό πρωτάθλημα. Οι Πορτογάλοι τονίζουν πως η απόδοση του Κατσουράνη απέχει πολύ από τα περσινά του στάνταρ και γίνεται λόγος για έλλειψη αφοσίωσης στην ομάδα, κάτι που έχει προκαλέσει και τη δυσαρέσκεια των συμπαικτών του.

«Η κατάσταση είναι λεπτή και δεν θα ήθελα να μιλήσω για το θέμα αυτή τη στιγμή», δήλωσε στην ιστοσελίδα «Maisfutebol» ο μάνατζερ του 28χρονου άσου, Ρομπέρτο Καλέντα. Όπως αναφέρεται, η Μπενφίκα δεν έχει δεχτεί ακόμη πρόταση για την πώληση του Κατσουράνη, αλλά τον κοστολογεί στα 8-10 εκατ. ευρώ (το συμβόλαιό του λήγει το 2010).

Την ίδια ώρα, το επεισόδιο Κατσουράνη-Λουιζάο έχει προκαλέσει αναστάτωση στις τάξεις της Μπενφίκα. Οι δύο παίκτες τιμωρήθηκαν προληπτικά, τέθηκαν εκτός ομάδας για τον προσεχή αγώνα κόντρα στη Λεϊσόες και αναμένεται να τους επιβληθεί βαρύ πρόστιμο. «Δεν ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις», είπε μιλώντας σε έντονο ύφος σε όλη την ομάδα ο πρόεδρος, Λουίς Φελίπε Βιέιρα, ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση με τους τέσσερις αρχηγούς της Μπενφίκα, Νούνο Γκόμες, Πετίτ, Λουιζάο και Ρουί Κόστα. «Δεν θέλω να πω τίποτα. Το θέμα είναι εσωτερικό», αρκέστηκε να δηλώσει με τη σειρά του στα πορτογαλικά ΜΜΕ ο προπονητής των «αετών», Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube