Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε να φύγει με κάποιο βαθμό από την Τρίπολη, ακολουθώντας τον δρόμο των έτερων δύο μεγάλων. Αρνητικός πρωταγωνιστής στην ήττα του «Δικέφαλου» ο Μορέτο που έχασε τη μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του στο πρώτο γκολ. Απ’ τους καλύτερους ο Σέζαρ που έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να φύγει η «Ένωση» με τους βαθμούς της νίκης που ποτέ δεν ήρθαν. Συνεχίζει ακάθεκτος ο Αστέρας να βλέπει Ευρώπη. Ζεάν, Φιλομένο και Φυτανίδης που έκανε ντεμπούτο στην Τρίπολη, οι διακριθέντες για την ομάδα του Κάμπος.
ΑΕΚ (Σέρα Φερέρ)
Μορέτο: Ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Το πρώτο γκολ που δέχθηκε που στην κυριολεξία η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια του «έδεσε» τα χέρια και όλες οι επεμβάσεις του μετέπειτα είχαν πρόβλημα. Αν δεν είχε κάνει το λάθος η εξέλιξη πιθανώς να ήταν διαφορετική.
Αρουαμπαρένα: Ο Αργεντινός προσπάθησε αλλά χάθηκε στη μετριότητα της ομάδας. Συνάμα υπέπεσε υπέπεσε σε αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Αποχώρησε λόγω τραυματισμού από τον αγώνα.
Ράμος: Ο Βραζιλιάνος ήταν κινητικότατος και σήμερα. Έκανε κούρσες, έδινε ρυθμό και ταχύτητα στο παιχνίδι της ΑΕΚ κυρίως στο πρώτο μέρος, αλλά και οι σέντρες-σουτ του ήταν επικίνδυνες. Στο δεύτερο ημίχρονο έριξε την απόδοσή του.
Δέλλας: Δεν τα πήγε άσχημα ο Δέλλας. Στη φάση του δεύτερου γκολ η άμυνα μένει εκτεθειμένη με αποτέλεσμα ο Ζεάν να πετύχει το γκολ. Παρ’ αυτά είχε και μια καλή φάση στο 5΄ ε την κεφαλιά να φεύγει άουτ. Είχε σωστές τοποθετήσεις ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος.
Άλβες: Είχε κάποιος λάθη ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Γενικά η παρουσία του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα.
Τόζερ: Έδωσε όσες βοήθειες μπορούσε. Οι πάσες του έδιναν κάποιο ρυθμό, ωστόσο η συνεργασία τους με τον Καφέ δεν βγήκε με αποτέλεσμα να μην δημιουργεί η ΑΕΚ ευκαιρίες.
Καφές: Δεν έκανε πολλά πράγματα. Είχε αρκετές λάθος πάσες στο χώρο του κέντρου, ενώ δεν πέρασε τις μπαλιές που περιμένει ο Σέρα Φερέρ από αυτόν ώστε να ρολάρει καλύτερα η ομάδα.
Μαντούκα: Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν αυτός των προηγούμενων παιχνιδιών. Έτρεξε, κάλυπτε χώρους, έβγαζε τις πάσες που χρειαζόταν όμως το κάτι παραπάνω που μπορεί να δώσει δεν το έδωσε.
Σέζαρ: Κινητικότατος ο Βραζιλιάνος, «ζάλιζε» με τη γνωστή προσποίησή του τους παίκτες του Αστέρα που πήγαιναν πάνω του. Επιθετικά προσπάθησε, και έδωσε αρκετές βοήθειες. Ήταν από τους διακριθέντες του ματς.
Ριβάλντο: Είχε όρεξη και αυτό φάνηκε από τις κινήσεις του κυρίως στο πρώτο 45λεπτο. Τα πολλά φάουλ που κέρδισε η ΑΕΚ σε καλές θέσεις του έδωσαν την ευκαιρία να σκοράρει, ωστόσο δεν μπόρεσε να το κάνει. Μοίρασε και κάποιες ωραίες πάσες, που δεν εκμεταλλεύτηκαν σωστά οι αποδέκτες.
Λυμπερόπουλος: Έδωσε πολλές μάχες ο Νίκος Λυμπερόπουλος. Ήταν πολύ καλός, ενώ στο 80΄ παραλίγο να πετύχει το 2-2 αν δεν κόντραρε η μπάλα στην άμυνα του Αστέρα.
ΑΛΛΑΓΕΣ
Λαγός: Μπήκε στη θέση του Αρουαμπαρένα στο 52΄. Έκανε ότι μπορούσε όταν η ομάδα έχανε με 2-0 και τα πήγε πολύ καλά. Έκανε την ωραία μπαλιά στο 80΄ που παραλίγο να γίνει το 2-2 για την ΑΕΚ.
Μανού: Μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Μαντούκα στο 69΄. Έκανε αυτό που έπρεπε, καθώς εκτός από την όρεξη που είχε για να διακριθεί, έβγαλε έπειτα από ωραία κούρσα την ασίστ για το γκολ του Μπλάνκο.
Μπλάνκο: Πέρασε στη θέση του Τόζερ στο 58΄.Για μια ακόμα φορά σκόραρε. Εκμεταλλεύτηκε την ωραία ασίστ του Μανού και έδωσε ελπίδες στην ΑΕΚ ώστε να ισοφαρίσει.
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Πάουλο Κάμπος)
Αμπάρης: Όπου χρειάστηκε δήλωσε «παρών». Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλή δουλειά με τις λιγοστές φάσεις, ενώ στο δεύτερο ήταν σταθερός όπου έπρεπε να επέμβει. Βοηθήθηκε πολύ από την καλοστημένη άμυνα του Αστέρα.
Λαζαρίδης: Έτρεξε και βοήθησε πολύ τον Αστέρα. Στο 46΄ παραλίγο με την κεφαλιά του να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 80΄ πήρε σωτήρια κόντρα στο σουτ του Λυμπερόπουλου για να φύγει η μπάλα κόρνερ.
Μασάρα: Δεν θα μπορούσε να μην βάλει κι’ αυτός το «λιθαράκι» του στη νίκη του Αστέρα. Ο Αργεντινός ήταν καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, ωστόσο δεν δίσταζε να βγαίνει και μπροστά.
Φυτανίδης: Πολύ καλό το ντεμπούτο του με τον Αστέρα. Ήταν άψογος όπου χρειάστηκε αμυντικά, ενώ ήταν και σχεδόν αλάνθαστος και στις μεταβιβάσεις του.
Οφρυδόπουλος: Με την εμπειρία του συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να δουλέψει καλά η αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σαν το «παλιό» καλό κρασί, είχε άψογη συνεννόηση με τους συμπαίκτες του στην άμυνα και έτσι απέφευγαν τα λάθη.
Ψωμάς: Αρκετά καλός και δυναμικός. Πρώτος σχεδόν πάντα πάνω στην μπάλα, ξουδετέρωσε αρκετές από τις υποψήφιες επιθέσεις της ΑΕΚ.
Καρντόσο: Παρότι στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν πολύ καλός μετά ανέβασε την απόδοσή του. Κρατούσε καλά το χώρο του κέντρο της ομάδας του και μοίραζε μπαλιές. Σ’ ένα από τα στημένα του, ο Λαζαρίδης παραλίγο να σκοράρει με κεφαλιά.
Ζεάν: Σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν από τους κορυφαίους. Χωρίς φυσικά να περιορίζεται στα αμυντικά του καθήκοντα κινούσε τα νήματα των«αρκαδίτικων»επιθέσεων με την κινητικότητά του, ενώ και το γκολ του φανερώνει τη μεγάλη κλάση του.
Ροζέριο: Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς, δεν τα πήγε πολύ καλά. Δεν έδωσε τις βοήθειες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όπως περιμένει απ’ αυτόν ο Πάουλο Κάμπος.
Ζαϊρί: Ο Ζαϊρί ακόμα και σε αυτό το παιχνίδι που δεν έπιασε και το 100% του βοήθησε και έδωσε και αυτός αυτό που χρειαζόταν. Η διεισδυτικότητα του τράβαγε από το χέρι τον Αστέρα ώστε να μπορέσει να επιτεθεί.
Φιλομένο: Το γεγονός ότι έφτασε αισίως τα 8 τέρματα στη φετινή Σούπερ Λίγκα μιλάει από μόνο του. Πάντα στη σωστή θέση του «γκολ» εκμεταλλεύτηκε το χώρο που βρήκε και σκόραρε με τη βοήθεια του Μορέτο.
ΑΛΛΑΓΕΣ
Τσέζαρεκ: Μπήκε στο 60΄ στη θέση του Ζαϊρί. Οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ζεάν όπου προήλθε και το γκολ, δικαιολογώντας απόλυτα την παρουσία του. Γενικά όμως ήταν σταθερά καλός.
Λαδάκης: Μπήκε στο 81΄ στη θέση του Μάρτινς. Αγωνίστηκε μόνο 10 λεπτά και όσο έπαιξε ήταν σταθερός.
Κανακούδης: Μπήκε στο 90΄ στη θέση του Μασάρα και δεν μπορεί να κριθεί.
Επιμέλεια: Παναγιώτης Τασιάς