Με ιδανικό τρόπο τελείωσε τις υποχρεώσεις του μέσα στο 2007 ο Ατρόμητος, ο οποίος επικράτησε στο Περιστέρι της Βέροιας με 1-0. Οι «κυανόλευκοι» είχαν το πάνω «χέρι» και στα ενενήντα λεπτά και πέτυχαν μια πέρα για πέρα δίκαιη νίκη, χάρη σε τέρμα του Λουτσιάνο στο 72’. Στα θετικά για την ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος και η πολύ καλή κατάσταση στην οποία έδειξε πως βρίσκεται ο Ρομπέρτο Μερίνο.

Το ματς

Στα πρώτα 15’, το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, καθώς δεν είχε καλό ρυθμό και αυτό που κυριαρχούσε ήταν τα συνεχή λάθη στο χώρο του κέντρου και από τις δυο ομάδες. Με το πέρασμα το χρόνου, ο Ατρόμητος άρχισε να ανεβάζει «στροφές» και να δημιουργεί μερικές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Τέρολ. Αρχικά με τον Κουτσοσπύρο στο 22’ και στο 32’, φάσεις όμως στις οποίες ο Ολλανδός τερματοφύλακας κατέβασε τα «ρολά». Η ομάδα του Γκιγιέρμο Όγιος συνέχισε να παίζει την Βέροια στο μισό γήπεδο και να ψάχνει να βρει διαδρόμους να διασπάσει την άμυνα της. Ως προς αυτή την κατεύθυνση τους βοήθησε και η αποβολή του Κλίνε στο 33’. Έτσι στο 36’, με κεφαλιά και στο 44’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Λουτσιάνο δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ για τους «κυανόλευκους».

Στο δεύτερο μέρος ο ΄Ογιος θέλοντας να ανοίξει την άμυνα της ομάδας του Γιάννη Μαντζουράκη, πέρασε στο ματς τον Μερίνο, ο οποίος με την απόφαση του δικαίωσε τον προπονητή του. Η «βασίλισσα» του βορρά, μπορεί να είχε ως πρώτο της μέλημα τη διατήρηση του μηδέν στην άμυνα, ωστόσο στο 49’ έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν οι παίκτες του Ατρομήτου έδιωξαν πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Μπικόφσκι. Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να «πολιορκούν» την Βέροια χωρίς όμως να μπορούν να μπορούν να διασπάσουν την αμυντικής γραμμή.

Η «λύτρωση» για τους «κυανόλευκους» ήρθε στο 72’, όταν ο Μερίνο επιχείρησε ένα σουτ, ο Τέρολ απέκρουσε, αλλά ο Λουτσιάνο πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολλανδού τερματοφύλακα. Ο Ατρόμητος δεν αρκέστηκε σε αυτό τέρμα, αλλά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Το φιλμ του αγώνα.

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube