Ο 30χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα, Ντέκο, δήλωσε πως ο συμπατριώτης του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κριστιάνο Ρονάλντο, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του στους «κόκκινους διαβόλους», θα γίνει σύντομα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα γίνει σύντομα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Αυτήν τη χρονιά τα ΜΜΕ αποφάσισαν… Κακά. Έχω εμπειρία στο πως μπορούν τα ΜΜΕ να αλλάξουν αποφάσεις. Θυμάμαι το 2004 που ήρθα δεύτερος εγώ, μετά τον Σεφτσένκο. Είμαι πεπεισμένος πως αν έπαιζα εκείνη την περίοδο στην Μπαρτσελόνα, θα είχα πάρει εγώ το τρόπαιο».

Στη ψηφοφορία της FIFA για τον πολυτιμότερο παίκτη, ο επιθετικός της Μάντσεστερ τερμάτισε στην τρίτη θέση, κάτω από τον 20χρονο σταρ των «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι. Ο Ντέκο δε φάνηκε να συμφωνεί ούτε με αυτό, λέγοντας: «Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά οι σύλλογοι σε Ισπανία και Ιταλία έχουν μεγαλύτερη προώθηση από τα Μέσα. Αυτό φέρνει μία «αναστάτωση» στα βραβεία. Ο Μέσι είναι φανταστικός παίκτης, αλλά ύστερα από αυτήν τη χρονιά που έχει πραγματοποιήσει ο Κ. Ρονάλντο, δεν μπορώ να καταλάβω πως ήρθε τρίτος και όχι δεύτερος. Αμφότεροι, είναι ποδοσφαιριστές ποιότητας και θα «μονομαχούν» για τέτοιου είδους βραβεία τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω πως ο Κριστιάνο δε θα θύμωσε που έχασε αυτόν τον τίτλο, γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως σύντομα θα γίνει το νούμερο ένα…»

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαυρούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube