Τις «άγριες» διαθέσεις του έδειξε από το ντεμπούτο του στο κολεγιακό πρωτάθλημα ο Κώστας Κουφός. Ο διεθνής Έλληνας σέντερ πέτυχε 18 πόντους με την φανέλα του Οχάιο Στέιτ, ενώ πήρε και 8 ριμπάουντ όντας από τους πρωταγωνιστές στη νίκη με 91-68 επί του Ουινσκόνσιν Γκριν Μπέι. Στον αγώνα που έγινε τα ξημερώματα ο 19χρονος άσος είχε 0/1 βολές, 6/11 δίποντα και 2/3 τρίποντα, ενώ πέρα από τα 8 ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ έκανε ένα κόψιμο, ενώ ήταν αλάνθαστος στα 18 λεπτά που αγωνίστηκε. Πρώτος σκόρερ του Οχάιο Στέιτ ήταν ο Λίχτι με 21 πόντους.

Εντυπωσιακός ήταν και ο Νικ Καλάθης στο δεύτερό του παιχνίδι στο NCAA. Πέτυχε 15 πόντους (5/6 βολές, 2/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα), πήρε 5 ριμπάουντ κι έδωσε 8 ασίστ στην εύκολη νίκη της Φλόριντα με 93-65 επί του Τενεσί Τεκ, σε αγώνα που έγινε την Κυριακή.

Και για τους δύο νεαρούς Έλληνες, που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, έχει προγραμματίσει ταξίδι στις ΗΠΑ ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Ο Κουφός άλλωστε είναι ήδη μέλος των Εθνικών ομάδων και υποψήφιος για την αρχική επιλογή της Εθνικής ανδρών το επόμενο καλοκαίρι ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά, ενώ ο Καλάθης είναι στη διαδικασία έκδοσης ελληνικού διαβατηρίου.

Επιμέλεια: Νικόλας Τζαβάρας

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube