Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ ανδρών. Οι περισσότερες ομάδες ενισχύθηκαν, με πρώτους τους δυο «αιωνίους». Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξόδεψαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, φέρνοντας στην Ελλάδα παίκτες-κοσμήματα. Γιασικεβίτσιους, Τσακαλίδης, Σπανούλης, Τζάκσον είναι μερικοί από αυτούς που αποκτήθηκαν όχι για να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος που ούτως αλλιώς είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί, αλλά για την Ευρωλίγκα.

Από κει και πέρα, νέα σελίδα θέλει να γράψει στην ιστορία της η ΑΕΚ που με τον Δημήτρη Δρόσο να αναλαμβάνει τις τύχες της, έκανε καλές κινήσεις, όπως αυτές των Παπανικολάου, Χατζή, Έιβερι, Κυρίτση και Χαρίση. Πολλές αλλαγές έκανε στο ρόστερ του ο Άρης. Ουίλκινσον, Σιγάλας, Σκέιλς και Γιαννούλης αποτέλεσαν παρελθόν και τη θέση τους πήραν οι Μότολα, Τέρι, Ράιτ και Αγαδάκος. Αλλαγή και στον τιμονιέρη της ομάδας με τον Γκόρντον Χέρμπερτ να αναλαμβάνει από τον Ματζόν τα ηνία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Υψηλές φιλοδοξίες έχει ο Πανελλήνιος. Οι «Ολυμπιονίκες» διαθέτουν αρκετό ταλέντο ενώ έχουν πληρότητα σε όλες τις θέσεις. Άλλη ομάδα ο Πανιώνιος. Παβίσεβιτς, Καυκής, Περπέρογλου, Ουίνστον, Χάτσον, Αρσλάν, Βασιλόπουλος, Ντραγκόλιοβιτς και άλλοι αποχώρησαν και στη θέση τους ήρθαν παίκτες νεανικής ηλικίας με πλούσιο ταλέντο. Κένταλ, Νιούλεϊ, ΜακΝαμάρα, Καβαλιάουσκας, Ξανθόπουλος, Ζορόσκι και οι έμπειροι Καλαμπόκης, Γεωργαλής συνθέτουν ένα καλό υλικό που υπό τις οδηγίες του Μηνά Γκέκου θα προσπαθήσει να μπει στην τετράδα.

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι, βρίσκονται Μαρούσι, Ολύμπια Λάρισας και Ολυμπιάδα, ενώ αποδυναμώθηκαν ΠΑΟΚ, ΑΕΛ και Αιγάλεω. Ειδικότερα, ο «δικέφαλος» αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι θα είναι η δυσάρεστη έκπληξη της σεζόν. Πάρκερ, Όστοιτς, Καλαμπόκης, Αγαδάκος και Κογιαντίνοβιτς αποτέλεσαν παρελθόν, ενώ τη θέση τους πήραν οι Χόρβατ, Γκιλέσπι, Χάνσελ, Ντιαρά, Τσιάκος, Χάμφρει και Σόντερς.

Αναλυτικά οι 14 ομάδες της Α1


1. ΑΓΟ Ρεθύμνου
2. ΑΕΚ
3. ΑΕΛ
4. ΑΙΓΑΛΕΩ
5. ΑΡΗΣ
6. ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ
7. ΜΑΡΟΥΣΙ
8. ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
9. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
10. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
11. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
12. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ
13. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
14. ΠΑΟΚ

-Το πρόγραμμα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube