Ασφαλώς καλές και κακές κληρώσεις, όπως έχω πει και γράψει πάρα πολλές φορές, δεν υπάρχουν. Ετσι όπως ήταν χωρισμένες οι ομάδες επόμενο ήταν ότι για καθεμία θα υπάρξουν και βατοί αντίπαλοι και δύσκολοι και κάποιοι που θα μοιάζουν απροσπέλαστοι. Βέβαια, με βάση τα κατορθώματα των εκπροσώπων μας, ειδικά του Άρη και της Λάρισας, δεν μπορεί πλέον να ομιλεί κανείς για κάτι ακατόρθωτο. Ασφαλώς όμως η διαδικασία του ομίλου είναι εντελώς διαφορετική από τα νοκ άουτ παιχνίδια. Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα οι εκπρόσωποί μας, ειδικά αυτοί που δεν είναι μαθημένοι και συνηθισμένοι σε δύο ματς κάθε εβδομάδα, θα ζουν και με αυτόν τον πονοκέφαλο και την επιπλέον επιβάρυνση. Ομως, όταν μπεις μέσα στο παιχνίδι, αυτά τα πράγματα ξεχνιούνται. Είναι σαν να κολυμπάς χωρίς βοήθεια. Προσπαθείς να επιπλεύσεις και τα ξεχνάς όλα. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και οι εκπρόσωποί μας που δεν είναι μπαρουτοκαπνισμένοι, όπως οι τρεις του πρώην ΠΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ στον όμιλό τους έχουν δύο δυνατούς αντιπάλους και δύο περισσότερο στα μέτρα τους. Βέβαια, τη διαφορά εδώ την κάνει το πρόγραμμα, διότι δεν έχεις να δώσεις ένα παιχνίδι μέσα και ένα έξω με κάθε ομάδα. Παίζεις δύο εντός και δύο εκτός, όπως καθίσει το πρόγραμμα. Κι αν για τον Παναθηναϊκό τα πράγματα είναι ισορροπημένα, η δυσκολία για την «Ενωση» έγκειται στο γεγονός ότι και τους δύο δυνατούς του ομίλου της θα πρέπει να τους αντιμετωπίσει εντός. Αυτό, από την άλλη, μπορεί να αποδειχθεί και θετικό. Αρκεί η ΑΕΚ να θυμηθεί τον καλό της εαυτό των περσινών αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ στο ΟΑΚΑ. Πλέον είχε την εμπειρία από το πιο δύσκολο και μπορεί να διαχειριστεί τους κάθε άλλο παρά εύκολους αγώνες με τη Φιορεντίνα πρώτα και μετά με τη Βιγιαρεάλ.

Για τον Άρη δεν τα βλέπω τόσο μαύρα τα πράγματα. Μπορεί να έπεσε με Μπόλτον και Μπάγερν, αλλά έχει τα ματς εντός έδρας με Ερυθρό Αστέρα και Μπράγκα, πράγμα που σημαίνει ότι αν πάρει και τα δύο ματς θα είναι στο κόλπο της πρόκρισης, όπως γίνεται συνήθως στο ΟΥΕΦΑ όταν έχεις έξι πόντους. Στον όμιλο του Πανιωνίου η δυσκολία έχει να κάνει με το ότι επειδή δεν υπάρχει σούπερ φαβορί στο γκρουπ, αυτός είναι ανοικτός σε κάθε αποτέλεσμα και η έκβαση δεν μπορεί καν να προβλεφθεί με ασφάλεια. Οσο για τη Λάρισα, μετά τον άθλο της επί της Μπλάκμπερν, όλοι θα τη μετρήσουν αλλιώς. Ειδικά στο ματς με την Εβερτον η πρότερη εμπειρία με αντίπαλο από την ίδια χώρα μπορεί να τη βοηθήσει πολύ. Η Αλκμααρ και η Ζενίτ είναι δύο πολύ καλές ομάδες, αλλά και η Νυρεμβέργη απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Το βέβαιο είναι ένα: οι ελληνικές ομάδες έχουν πλέον δώσει δείγματα ότι μπορούν να παλέψουν και να κερδίσουν αντιπάλους από ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες. Τώρα θα πρέπει να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν για να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube