Την έβδομη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες του πορτογαλικού πρωταθλήματος πέτυχε η Πόρτο. Οι «δράκοι» πέρασαν νικηφόρα από την έδρα της Ακαντέμικα με 1-0, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λούτσο Γκονζάλες στο 28ο λεπτό της συνάντησης (την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Ρικάρντο Κουαρέσμα). Έτσι έφτασαν τους 21 βαθμούς και παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές τους, αφού η μεν Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει 14 βαθμούς (όσους και η Μαρίτιμο), ενώ η Μπενφίκα έχει 13.

Η Μπενφίκα κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη στην έδρα της Λεϊρία με σκορ 1-2. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό με το τέρμα του Καντού. Από εκείνο το σημείο, οι «αετοί», ανέλαβαν το πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και ανέτρεψαν την εις βάρους τους κατάσταση με τα γκολ του Νούνο Γκόμες στο 30ο και στο 64ο λεπτό. Με αυτό το τρίποντο, το συγκρότημα του Καμάτσο ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης, αγωνίστηκε σ’ όλη την διάρκεια του ματς και μάλιστα είχε συμβολή στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Σημαντική εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Λεϊσόες πέτυχε η Ναβάλ. Με αυτό τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι ξεκόλλησαν από τον «πάτο» του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Ο Μαρσελίνιο, με πένασλτι στο 18’ ήταν αυτός που χάρισε τους τρεις βαθμούς στη Ναβάλ. Στο άλλο απογευματινό παιχνίδι Μαριτίμο και Σετούμπαλ αναδείχτηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Στο ματς του Σαββάτου:

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πέρασε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας επικρατώντας της Γκιμαράες με 3-0 στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η έβδομη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Τα «λιοντάρια» δυσκολεύτηκαν για 60 λεπτά από την ως σήμερα τρίτη στο πρωτάθλημα ομάδα των φιλοξενουμένων, ωστόσο στο τελευταίο ημίωρο έφτασαν τρεις φορές στο γκολ, δύο με τον Ιζμαΐλοφ στο 60’ και το 69’ και μία με τον Τονέλ στο 86’ φτάνοντας στους 14 βαθμούς και αφήνοντας στους 12 την αντίπαλό τους.

Τα παιχνίδια της Δευτέρας:

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δευτέρα 8/10, με τις αναμετρήσεις Μπράγκα-Νασιονάλ, Πάκος Φερέιρα-Αμαδόρα, Μποαβίστα-Μπελενένσες

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο 06/10/07

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γκιμαράες 3-0
(60’, 69’ Ιζμαΐλοφ, 86’ Τονέλ)

Κυριακή 07/10/07

Λεϊσόες-Ναβάλ 0-1
(18’ πεν. Μαρσελίνιο)

Μαρίτιμο-Σετούμπαλ 0-0

Λεϊρία-Μπενφίκα 1-2
(2΄Καντού - 30΄,64΄ Νούνο Γκόμες)

Ακαδέμικα-Πόρτο 0-1
(28’ πεν. Λούτσο Γκονζάλες)

Δευτέρα 08/10/07

Μπράγκα-Νασιονάλ (21:15)
Πάκος Φερέιρα-Αμαδόρα (22:30)
Μποαβίστα-Μπελενένσες (23:30)

*Δείτε τη βαθμολογία του πορτογαλικού πρωταθλήματος

Η επόμενη αγωνιστική:

Κυριακή 28/10/07 (18:00)

Μπελενένσες-Ακαδέμικα
Μπενφίκα-Μαρίτιμο
Αμαδόρα-Μποαβίστα
Πόρτο-Λεϊσόες
Γκιμαράες-Λεϊρία
Νασιονάλ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ναβάλ-Μπράγκα
Σετούμπαλ-Πάκος Φερέιρα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube