Ενώπιον της δικαιοσύνης η Μάριον Τζόουνς ομολόγησε αυτό που μέχρι πρότινος διέψευδε κατηγορηματικά, πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών. Συγκεκριμένα παραδέχτηκε έστω και με καθυστέρηση επτά ετών πως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, όπου και κατέκτησε πέντε μετάλλια, ήταν ντοπαρισμένη έχοντας κάνει χρήση ουσιών που της είχε χορηγήσει ο τότε προπονητής της, Τρέβορ Γκράχαμ, και που η ίδια ανακάλυψε, όπως ισχυρίζεται, πως ήταν παράνομες, με καθυστέρηση κάποιων ετών. «Το Νοέμβριο του 2003 αντιλήφθηκα πως μου έδινε αναβολικά», δήλωσε η Αμερικανίδα αθλήτρια, που προσήλθε στα δικαστήρια του Γουέσττσεστερ μαζί με το δικηγόρο και τη μητέρα της χωρίς να μιλήσει στους ρεπόρτερ που είχαν κατακλύσει τον περιβάλλοντα χώρο.
Πέρα από την ομολογία της ενώπιον του δικαστή για την ψευδή της κατάθεση σε έρευνα που είχε γίνει το 2003, η Μάριον Τζόουνς, που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως είναι κατάχρεη, ομολόγησε και την εμπλοκή της σε μία απάτη με επιταγές. Η 32χρονη σπρίντερ και άλτρια αφέθηκε ελεύθερη και στις 11 Ιανουαρίου θα δικαστεί.
Πέρα από τις ποινικές διώκεις που θα ασκηθούν εναντίον της, η Τζόουνς πιθανότατα θα στερηθεί και τα πέντε μετάλλια που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (χρυσό σε 100μ., 200μ., 4x400μ., χάλκινο σε 4x100 και μήκος), καθώς επίσης και αυτά που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2001 στο Έντμοντον (αργυρό στα 100μ. και χρυσό στα 200μ.). Από την εξέλιξη αυτή ευνοημένη είναι πολύ πιθανό να βγει η Κατερίνα Θάνου, η οποία είχε τερματίσει ακριβώς πίσω από την Μάριον Τζόουνς το 2000 και το 2001. Αν αυτό συμβεί, το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο της Ελληνίδας σπρίντερ θα μετατραπεί σε χρυσό και το χάλκινο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος σε αργυρό! Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, τόσο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, όσο και άλλα αθλητικά όργανα μπορούν να ακυρώσουν αποτελέσματα βάσει αποφάσεων μέχρι και οκτώ χρόνια από τη στιγμή που αυτά έλαβαν χώρα.