Την πεποίθηση πως ο αποψινός ημιτελικός δεν θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του πρόσφατου παρελθόντος απέναντι στην Ελλάδα εξέφρασαν προπονητής και παίκτες της Ισπανίας.

Ο τεχνικός ηγέτης των διοργανωτών, Πεπού Ερνάντεθ, τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε την Ελλάδα, που είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τα παιχνίδια που προηγήθηκαν μεταξύ μας δεν έχουν καμία σημασία. Σκοπός μας είναι να επιβάλουμε το ρυθμό μας και να παίξουμε γρήγορα. Πιστεύω πως η ελληνική ομάδα θα έχει καλύτερη ψυχολογία μετά από έναν τόσο δύσκολο αγώνα όπως αυτός με τη Σλοβενία. Έχει παίκτες με μεγάλη πείρα σε τέτοιες καταστάσεις και αυτή ίσως είναι μία από τις μεγάλες της δυνάμεις. Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πάντα, από παιχνίδι σε παιχνίδι, από διοργάνωση σε διοργάνωση, από σεζόν σε σεζόν. Κανένας αγώνας δεν κρίνεται από την αρχή, αλλά θέλουμε να ξεκινήσουμε δυνατά, ώστε να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να ελπίζει ως το τέλος».

Ο Ρούντι Φερνάντεθ περιμένει την Ελλάδα να παρουσιαστεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. «Η Ελλάδα που θα δούμε στον ημιτελικό δεν θα είναι ίδια με αυτή που αντιμετωπίσαμε στη δεύτερη φάση. Οι αντίπαλοί μας κέρδισαν ένα σχεδόν χαμένο παιχνίδι και οι σημαντικοί τους παίκτες ανέλαβαν την ευθύνη και απέδειξαν πως θέλουν να είναι παρόντες στα ημιτελικά. Ο τρόπος που νίκησαν τη Σλοβενία μπορεί να τους δώσει αυτοπεποίθηση που δεν είχαν ως τώρα. Εμείς πρέπει να είμαστε ήρεμοι και ταπεινοί και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Αυτή που θα πρέπει να μας φοβάται είναι η Ελλάδα, αφού την έχουμε κερδίσει σε όλα τα παιχνίδια μας. Το θετικό για μας είναι πως έχουμε δώδεκα εξαιρετικούς παίκτες και αν κάποιος είναι σε άσχημη μέρα, οι άλλοι τον καλύπτουν», είπε ο φόργουορντ της Μπανταλόνα.

Τέλος, ο Κάρλος Καμπέθας ισχυρίστηκε πως η ελληνική ομάδα είναι κατώτερη σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις που πήρε μέρος, ωστόσο δεν παύει να είναι επικίνδυνη. «Αυτοί οι αγώνες τείνουν να γίνουν κλασικοί, αφού αντιμετωπίσαμε την Ελλάδα στον τελικό του Μουντομπάσκετ, αλλά και στη δεύτερη φάση. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως τα πάμε καλά απέναντί τους, αλλά ο ημιτελικός θα είναι ένας τελείως διαφορετικός και καινούριος αγώνας. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο, ειδικά μετά τον τρόπο που κέρδισαν στον προημιτελικό. Πρέπει να αποδώσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας γιατί οι Έλληνες θα θέλουν να πάρουν ρεβάνς. Έχουμε το πλεονέκτημα πως ξεκουραστήκαμε περισσότερο και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις αδυναμίες τους. Ξέρουμε πως είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία, που δεν καταθέτει τα όπλα. Είναι αλήθεια πως η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδο των προηγούμενων διοργανώσεων, αλλά όπως και να έχει πρέπει να είμαστε ταπεινοί και να σεβαστούμε την ελληνική ομάδα», είπε ο πλέι μέικερ της Μάλαγα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube