Ο εκ των κορυφαίων σμολ φόργουορντ στην Ευρώπη, Ματίας Σμόντις, απόψε θα τεθεί αντιμέτωπος με την εθνική μας ομάδα. Ο Σλοβένος άσος της ΤΣΣΚΑ μιλώντας στη Sportday αναφέρθηκε στη δυναμική της εθνική μας, τον συμπαίκτη του Θοδωρή Παπαλουκά και ξεκαθάρισε ότι η ομάδα του θα δώσει τα πάντα για τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι.

Για την εθνική Ελλάδας δήλωσε:

«Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Θα έλεγα ότι συγκαταλέγεται μέσα στις πέντε κορυφαίες, για να μην πω μέσα στις τρεις! Ακόμα βέβαια δεν έχει δείξει το πραγματικό πρόσωπό της στο Ευρωμπάσκετ, αλλά θα το δείξει τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα. Παραμένει ένα από τα φαβορί για τα μετάλλια. Μπορεί να νικήσαμε στο προηγούμενο Ευρωμπάσκετ, αλλά εγώ δεν ήμουν εκεί. Κι άλλωστε κάθε διοργάνωση είναι διαφορετική και τα δεδομένα δεν είναι ίδια».

Όσον αφορά την Εθνική Σλοβενίας, ο Σμόντις ανέφερε:

«Θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε και να περάσουμε εμείς. Έχουμε κάνει ένα πολύ καλό τουρνουά, με μία ήττα σε πέντε αγώνες και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά. Έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη φάση που φτάσαμε δεν θα μπορούσε να υπάρχει εύκολος αντίπαλος. Η Ισπανία είναι η καλύτερη ομάδα του τουρνουά, η Ρωσία είναι η ευχάριστη έκπληξη, η Ελλάδα είναι στιβαρή και η Κροατία παίζει με καρδιά και δεν παραδίδεται».

Όπως ήταν φυσικό ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ, αναφέρθηκε και στον Θοδωρή Παπαλουκά, τονίζοντας όμως ότι η Ελλάδα διθέτει πληθώρα λύσεων:

«Είναι επιπλέον πρόκληση που θα αγωνιστώ εναντίον του Θοδωρή, αλλά δεν είναι μόνον αυτός στην Ελλάδα. Στην Εθνική σας δεν υπάρχει αδύναμος κρίκος και αν θέλουμε να νικήσουμε, πρέπει να σταματήσουμε όλους τους παίκτες σας».

Επιμέλεια: Βαγγέλης Νερατζιάς

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube