Να ενισχύσει την προσπάθεια των πυρόπληκτων της Ελλάδος αποφάσισε ο Βλάντε Ντίβατς. Ο πρώην διεθνής σταρ της εθνικής Σερβίας και του ΝΒΑ θα έρθει στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες, παρέα με πρώην άσους του καλύτερου πρωταθλήματος του κόσμου, ώστε άπαντες να παραστούν σε φιλανθρωπικό δείπνο, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στους πληγέντες των πυρκαγιών.

Ο ίδιος ο παλαίμαχος σέντερ, μίλησε στο site του Ευρωμπάσκετ για τη διοργάνωση και επισήμανε πως περιμένει να δει την Ελλάδα καλύτερη στους επόμενους αγώνες.

«Η Ελλάδα θα παίξει καλά, όταν πρέπει να το κάνει. Αυτό πιστεύω και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι Έλληνες φίλαθλοι».

Βέβαια, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, που απογοήτευσε και στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

«Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε αυτήν τη στιγμή μια ανταγωνιστική ομάδα και να «δέσουμε» νέους και παλιούς παίκτες μαζί. Το πρόβλημα αφορά τη σερβική ομοσπονδία, που δεν μπορεί να φτιάξει ένα σύνολο αντάξιο της ιστορίας του σερβικού μπάσκετ. Παιδιά υπάρχουν που μπορούν να προσφέρουν, αφού κερδίσαμε τις υπόλοιπες διοργανώσεις φέτος. Είναι κρίμα να βλέπουμε αυτήν την τραγική εικόνα στην ομάδα».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube