Η Ιταλία κατάφερε να προκριθεί την ύστατη στιγμή στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, χάρη στη νίκη της Τετάρτης κόντρα στην Πολωνία και μέχρι στιγμής στη διοργάνωση έδειξε πως δεν μπορεί να διεκδικήσει κάποιο μετάλλιο. Ο Μάρκο Μπελινέλι έδειξε να διαφωνεί με τις κρίσεις των φιλάθλων και, μιλώντας στο επίσημο site της FIBA, αναφέρθηκε στις ατυχίες που έπληξαν τη «σκουάντρα ατζούρα» και τη συνέχεια των δύο φορές πρωταθλητών Ευρώπης στη διοργάνωση.

«Είχαμε προβλήματα τραυματισμών σε όλη τη διοργάνωση, αλλά, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα αυτήν τη στιγμή. Έχουμε 12 ετοιμοπόλεμους παίκτες στην αποστολή, οι οποίοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο στη συνέχεια. Στο δεύτερο γύρο θα παλέψουμε και θα στηριχτούμε περισσότερο στην εμπειρία μας από τις μεγάλες διοργανώσεις. Είχαμε απουσίες και προβλήματα που μας επηρέασαν, ενώ ήμασταν και άτυχοι σε κάποια ματς».

Ο ίδιος συμμετέχει πρώτη φορά στην καριέρα του σε Ευρωμπάσκετ και βρήκε την ευκαιρία να σχολιάσει αυτήν την εμπειρία. «Αυτό είναι το πρώτο μου Ευρωμπάσκετ, αλλά έχω παίξει ήδη στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006. Νιώθω πιο αισιόδοξος στο παιχνίδι μου και έχω αρκετά κίνητρα για να παίξω καλά σε αυτό το τουρνουά. Πρέπει να αποδείξω τι αξίζω σε αυτό το Ευρωμπάσκετ».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube