Στο παρελθόν αφήνουν όλοι στις τάξεις της εθνικής ομάδας της Ισπανίας την ήττα από την Κροατία και στρέφουν το βλέμμα τους στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ, με πρώτο εμπόδιο την Ελλάδα το βράδυ της Παρασκευής (22:30).

«Κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά αυτή θα παραμείνει στα αποδυτήριά μας. Δεν πρέπει να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη νίκη και την ήττα. Αν η χαρά για μία νίκη δεν κρατά περισσότερο από 20 λεπτά, δεν πρέπει ο προβληματισμός από μία ήττα να κρατά για μία εβδομάδα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Περισσότερες απαιτήσεις από όλους έχουμε οι ίδιοι από τους εαυτούς μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των διοργανωτών, Πέπου Ερνάντεθ και αναφερόμενος στους αντιπάλους της ομάδας του στη δεύτερη φάση είπε: «Η Ρωσία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, η Ελλάδα έχει ταλέντο και ποιότητα, ενώ το Ισραήλ είναι ένα πειθαρχημένο και σοβαρό σύνολο ικανό να προκαλέσει προβλήματα στον αντίπαλο». Όσο για τη συμμετοχή του τραυματία Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τόνισε: «Σίγουρα θα θέλαμε να είχαμε στη διάθεσή μας τον Ναβάρο, γιατί είναι ένας παίκτης που όταν έχει την μπάλα στα χέρια του αλλάζει όλο το παιχνίδι της ομάδας μας, αλλά δεν θα ρισκάρουμε τη συμμετοχή του αν δεν είναι απολύτως έτοιμος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χόρχε Γκαρμπαχόσα. «Δεν πρέπει από τη μία μέρα που όλοι μας έβλεπαν με το χρυσό στο στήθος τώρα να λένε πως όλα χάθηκαν. Χρειάζεται ψυχραιμία. Φυσικά και δεν βλέπω ποτέ θετικά μία ήττα, αλλά θα μας είναι χρήσιμη για τη συνέχεια. Ο αγώνας με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικός. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και τους έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές. Δεν υπάρχει κούραση και αν υπάρχει σε κάποιο βαθμό είναι ίδια για όλες τις ομάδες», τόνισε ο πάουερ φόργουορντ των Τορόντο Ράπτορς.

Τέλος, ο Φελίπε Ρέγες είπε: «Η ήττα από την Κροατία μάς πληγώνει, αλλά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε το χτες, θα μας κάνει κακό. Δεν πιστεύω πως οι αντίπαλοι μάς σέβονται λιγότερο μετά από αυτή την ήττα, αφού ξέρουν πως έχουμε πεισμώσει. Η ήττα αυτή πλήγωσε τον εγωισμό μας και τώρα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube