Ανώμαλη προσγείωση αποτέλεσε για την Ισπανία η ήττα από την Κροατία, στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης του Ευρωμπάσκετ. Οι διοργανωτές και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στους αγώνες της δεύτερης φάσης, αρχής γενομένης με αυτόν κόντρα στην Ελλάδα, το βράδυ της Παρασκευής στη Μαδρίτη (22:30).

«Η ήττα από την Κροατία μάς πονά γιατί ήρθε από έναν κατώτερο αντίπαλο. Ο αγώνας απέναντι στην Ελλάδα θα είναι πολύ δύσκολος και πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι. Δώσαμε πολλές ευκαιρίες στους Κροάτες, αλλά ξέρουμε πως όταν παίζουμε όπως πρέπει και μπορούμε, είμαστε μία ομάδα που δύσκολα μπορεί να νικηθεί», δήλωσε ο σούπερ σταρ των Ισπανών, Πάου Γκασόλ.

Από την πλευρά του, ο μεγάλος απών, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, εξέφρασε την πίστη πως θα καταφέρει να αγωνιστεί απέναντι στην Ελλάδα, αν και ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως ίσως χάσει και ολόκληρη τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης. «Η ήττα είναι πικρή, ειδικά από τη στιγμή που ήμασταν αήττητοι για τόσα πολλά ματς (28 συνεχή). Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας εν όψει της δεύτερης φάσης. Είναι απαραίτητο να δούμε τη θετική πλευρά της ήττας. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να αγωνιστώ απέναντι στην Ελλάδα».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube