Ο «βασιλιάς» επέστρεψε και είναι έτοιμος να κάτσει και πάλι στο θρόνο του. Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος απέναντι στην Τουρκία, στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ, ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Με 18 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ θύμισε σε όλους ποιος είναι.

Καλά τα όσα λέμε εμείς, αλλά όταν μιλούν οι ειδικοί τα σχόλια είναι περιττά. Για τον μεγάλο πόθο του Ολυμπιακού είπαν τα καλύτερα συμπαίκτες και αντίπαλοι. Ο Λίνας Κλέιζα τόνισε πως: «Μας ανεβάζει τουλάχιστον ένα επίπεδο. Είναι μεγάλος παίκτης και μαθαίνω από αυτόν», ενώ ο Ριμάντας Καουκένας συμπλήρωσε: «Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το παιχνίδι του. Όταν είναι στο παρκέ μας δίνει δύναμη, με το πάθος και την εξυπνάδα που αγωνίζεται».

Ο προπονητής των Λιθουανών, Ραϊμόνας Μπουτάουτας, βλέποντας των «Γιάσκε» σε τρομερή κατάσταση «τρίβει» τα χέρια του από ικανοποίηση. «Είναι ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Μπορεί να μην είχε μια καλή χρονιά στο ΝΒΑ, ωστόσο είναι τεράστιος παίκτης. Κάθε προπονητής θα τον ήθελε στην ομάδα του. Μπορεί να κάνει τα πάντα».

Οι φιλοφρονήσεις δε σταματάνε στους «δικούς» του ανθρώπους, αφού τα καλύτερα για αυτόν λένε και οι αντίπαλοι. Συγκεκριμένα, ο προπονητής της εθνικής Τουρκίας, Μπόγκνταν Τάνιεβιτς του "έβγαλε το καπέλο". «Με λίγα λόγια, είναι φανταστικός. Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, εκείνος δηλώνει παρών. Οι Αμερικανοί φαίνεται πως δεν μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο παιχνιδιού του».

Τέλος, ο ίδιος ο Γιασικεβίτσιους σχολίασε την επιστροφή του στη «Λιέτουβα», έπειτα από δύο χρόνια. «Ήταν δική μου επιλογή να μην παίξω στις προηγούμενες διοργανώσεις, καθώς ήμουν πολύ κουρασμένος», ενώ συνέχισε: «Χαίρομαι που συμμετέχω πάλι στην εθνική και παίζω για κάτι σημαντικό. Μου είχε λείψει αυτό το πράγμα. Στο ΝΒΑ ταξιδεύεις συνεχώς και περιμένεις το πότε θα τελειώσει η χρονιά». Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο 31χρονος πόιντ γκαρντ επισημαίνει: «Θέλουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, ωστόσο πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ γι’ αυτό», ενώ κλείνοντας είπε: «Νομίζω πως μπορούμε να νικήσουμε την Ισπανία».

Επιμέλεια: Θωμάς Κολοβός

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube