sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άλλο πέρσι… άλλο φέτος

Το sportfm.gr έψαξε και βρήκε τις πιο βελτιωμένες ομάδες στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και σας παρουσιάζει τις διαφορές.

Όπως σε όλους τους τομείς της ζωής έτσι και στο ποδόσφαιρο οι εκπλήξεις είναι πάντοτε καλοδεχούμενες και ανατρέπουν την στρωτή καθημερινότητα. Ποίοι είναι όμως οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι που μας έκαναν τη τρέχουσα σεζόν να ψάξουμε και να μάθουμε πράγματα για αυτούς;

Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Πρέμιερ Λιγκ-Λέστερ

Αναμφισβήτητα η ομάδα που έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας με τα κατορθώματα της τη φετινή σεζόν είναι η Λέστερ. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι έχει καταφέρει μέσα σε ένα καλοκαίρι να μετατρέψει μια ομάδα παραμονής σε σύνολο για πρωταθλητισμό με παίκτες που αρνούνται να χάσουν…

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 16 ματς μετρούν 35 βαθμούς με 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και μία ήττα, τη στιγμή που πέρσι σε 38 παιχνίδια συγκέντρωσαν 41 βαθμούς με έντεκα νίκες, 8 ισοπαλίες και 19 ήττες! Το «πρόσωπο» για τις «μπλε αλεπούδες» είναι αναμφισβήτητα -ο άγνωστος μέχρι πρότινος Τζέιμι Βάρντι- ενώ το σημαντικότερο και για ανησυχητικό για τους υπόλοιπους είναι ότι η Λέστερ αντί να ξεφουσκώνει φορμαρίζεται… Ενδεικτικός αυτού είναι ο απολογισμός της Λέστερ στα έξι πιο πρόσφατα ματς στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου είναι αήττητη με 5 νίκες και μια ισοπαλία.

Πριμέρα Ντιβιζιόν-Θέλτα

Έκπληξη επιπέδου Λέστερ δεν τη λες, ωστόσο, η σταθερά ανοδική της πορεία που ξεκίνησε με τον Λουίς Ενρίκε και συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση του για την Μπαρτσελόνα, συνεχίζεται με σταθερά βήματα τη τελευταία τριετία. Φέτος η ομάδα του Βίγκο έχει πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα, κάτι σαν πρώτη δηλαδή στο πρωτάθλημα των υπόλοιπων, καθώς προηγούνται οι Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο. ..

Τη σεζόν που πέρασε η Θέλτα είχε συγκεντρώσει 51 πόντους με συντελεστή(13 νικες-12-ισοπαλίες-13 ήττες), φέτος σε 15 παιχνίδια είναι ήδη στους 28 βαθμούς με 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Το μπάτζετ για την ομάδα του Αργεντινού τεχνικού, Εντουάρντο Μπερίθο δεν είναι και από τα μεγαλύτερα στην Ισπανία, ενώ ξεχωρίζουν οι Νολίτο και Αουγκούστο Φερνάντες.

Μπουντεσλίγκα-Χέρτα Βερολίνου

Όση σχέση έχουν η μέρα με τη νύχτα, άλλη τόση έχουν και η περσινή με τη φετινή πορεία της Χέρτα στην Μπουντεσλίγκα… Για τους Βερολινέζους ισχύει περίπου ότι και για την Θέλτα, καθώς Μπάγερν, Ντόρτμουντ και Βόλφσμπουργκ προηγούνται σε όλα. Ωστόσο, το πολυσυλλεκτικό ρόστερ του Παλ Νταρτάι (οι 26 παίκτες προέρχονται από 10 διαφορετικές χώρες) κάνει πράγματα και θαύματα…

Πέρσι σώθηκε τη τελευταία στιγμή ως ισόβαθμη του Αμβούργου που έπαιξε μπαράζ. Είχε συνολικά 35 βαθμούς και μόλις 9 νίκες, την ώρα που φέτος έχει ήδη 29 πόντους σε 16 παιχνίδια. Ταυτόχρονα έχει ισοφαρίσει ήδη τις περσινές νικες(9) στο 1/3 του πρωταθλήματος και όλα δείχνουν ότι είναι διατεθειμένη να παλέψει ακόμη και για μια θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Καμπιονάτο-Σαουόλο

Η πιο φτωχή της παρέας αλλά σίγουρα η πιο τίμια… είναι η πρασινόμαυρη Σασουόλο που συνεχίζει το… «κομμάτι» της στην φέτινή Serie A. Η ομάδα του Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας και δεν παίζει στην φυσική της έδρα, αλλά φιλοξενείται στο γειτονικό «Μαπέϊ» στην πόλη Ρέτζιο Εμίλια, αλλά και τι με αυτό!
Πέρσι μέτρησε 49 βαθμούς και ήρθε 12η, στο φετινό Καμπιονάτο σε 15 παιχνίδια(έχει ματς λιγότερο)είναι μέσα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια(6η θέση) και έχει ήδη 26 πόντους(7 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις τρεις ήττες).

Για πρώτη φορά έπαιξε στην μεγάλη κατηγορία της Ιταλίας τη σεζόν 2013-14 και στην τρίτη σερί χρονιά στα σαλόνια είναι αποφασισμένη να παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το ρόστερ της διαθέτει μόνο δύο ξένους και όλοι οι υπόλοιποι είναι Ιταλοί(!). Στους αρκετούς νεαρούς παίκτες προστίθενται και κάποιοι μπαρουτοκαπνισμένοι όπως οι Φλόρο Φλόρες, Φλοκάρι και Πάολο Καναβάρο.

Το «ταμείο» όλων θα γίνει στο τέλος, αλλά είναι βέβαιο, ότι το 2016 θα μπει με τον καλύτερο τρόπο για τις Λέστερ, Θέλτα, Χέρτα και Σασουόλο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x