sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΑΕΚ: Το στοιχείο της αυταπάρνησης κόντρα στη ροή των αγώνων που είναι παράσημο και έργο Αλμέιδα!

Η ΑΕΚ πήρε πολλά περισσότερα από μια πρόκριση και ο Ματίας Αλμέιδα έχει κάνει τους παίκτες του να μην συμβιβάζονται με τίποτα, πέραν της απόλυτης κυριαρχίας σε οποιοδήποτε σημείο βρίσκεται ένας ματς.

Συγκίνηση, μούδιασμα, πάθος και στο τέλος ξέσπασμα με έκρηξη συναισθημάτων. Αυτή, ήταν μια πιθανή σειρά που θα μπορούσε να περιγράψει τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Φιλαδέλφεια για την πρόκριση της ΑΕΚ επί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που είναι για πολλούς λόγους ξεχωριστή και θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου, αλλά κυρίως στη μνήμη του κόσμου που αδυνατούσε να πιστέψει ότι η Ένωση όχι μόνο βρήκε γκολ, αλλά καθάρισε την πρόκριση στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων.

Προφανώς, η αντεπίθεση στο τέλος και ο τρόπος που ήρθε το εισιτήριο των playoffs του Champions League δεν θα πρέπει να βάλει κάτω από το… χαλάκι τις αμυντικές αδυναμίες της Ένωσης που επέτρεψαν στη Ντινάμο να πετύχει δυο γκολ, ν’ ανατρέψει πλήρως το σκορ του Ζάγκρεμπ και να βρεθεί κοντά σε ένα τρίτο τέρμα που θα της έδινε την πρόκριση. Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας άνθρωπος που διδάσκεται από τα λάθη του και αυτό ήταν ένα καλό μάθημα που θα φανεί χρήσιμο ενόψει των ματς με την Αντβέρπ και την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, όπου η ομάδα του καλείται να υπερασπιστεί τα σκήπτρα και να παραμείνει στην κορυφή.

Ωστόσο, από τη βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ έχει να κρατήσει μερικά σημάδια από το παιχνίδι και τη φιλοσοφία της, τα οποία δείχνουν ότι έχει μεγαλώσει χωρίς να έχει φτάσει στο peak των δυνατοτήτων της και αυτό είναι το πιο ελπιδοφόρο σημάδι από το σύνολο που δημιουργεί -ακόμα- ο «Πελάδο». Συγκεκριμένα, η νοοτροπία που δείχνει η Ένωση από το χρονικό σημείο μετά το γκολ του Σέρχιο Αραούχο είναι απλά συγκλονιστική ή αλλιώς, έργο Αλμέιδα!


Οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας δεν μπήκαν στη σκέψη ότι το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση, θα έπαιρναν περισσότερες ανάσες, θα είχαν το μομέντουμ με το μέρος τους, με την έδρα να τους… σπρώχνει στη νίκη, αλλά έβγαλαν φτερά στα πόδια τους για ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το παιχνίδι και θα τους έκανε να σκεφτούν το ταξίδι στην Αμβέρσα για το πρώτο ματς με την Αντβέρπ. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν διαπραγματεύεται η ομάδα του να επαναπαύεται και θέλει μέχρι το σφύριγμα της λήξης να παίζει με το δικό της τρόπο και να ψάχνει με… λύσσα το γκολ. Αυτή η νοοτροπία έχει μπολιάσει στα μυαλά όλων, ωστόσο, αν θέλουν να σταθούμε σε έναν παίκτη συγκεκριμένα, αυτός είναι ο Σέρχιο Αραούχο που στο 40% της κατάστασής του -όπως δήλωσε- μπήκε στο παιχνίδι, σκόραρε, έβαζε τα πόδια του στη… φωτιά και κέρδισε το πέναλτι.

«Όλοι είμαστε πεπεισμένοι γι’ αυτό που κάνουμε. Η όρεξη, η διάθεση που δείχνουμε. Το πόσο ενωμένη είναι αυτή η ομάδα. Κάναμε πάλι πέντε αλλαγές και η ομάδα ανέβηκε. Είναι αυτό το κομμάτι που δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ. Μπορεί να παίξουμε άσχημα, μπορεί καλούτσικα, αλλά ποτέ δεν τα παρατάμε», ήταν τα λόγια του Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση για την… μανιασμένη ΑΕΚ μετά το 2-1.

Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ανάλογη αντίδραση είχε η Ένωση και στο Ζάγκρεμπ καθώς μετά το κακό πρώτο μέρος και το γκολ που δέχτηκε, βρήκε το τέρμα του Τσούμπερ και στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε ολική αντεπίθεση. Ο Αργεντινός έκανε τριπλή αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Αραούχο, Πισάρο και Μάνταλο, έδωσε εντολή στον Γαλανόπουλο να προωθηθεί και πήρε στο τέλος το «διπλό», που στη Νέα Φιλάδέλφεια αποδείχθηκε… χρυσό.

Δεδομένα, ο «Πελάδο» επιθυμεί να δει τους παίκτες της ΑΕΚ να βγάζουν αντίστοιχη ενέργεια στο παιχνίδι τους μετά την επίτευξη των γκολ και απέναντι στην Αντβέρπ, καθώς στο φιλικό προετοιμασίας των δυο ομάδων στην Ολλανδία οι Βέλγοι είχαν αργές αντιδράσεις στην επιστροφές τους και ο Λιβάι Γκαρσία εκείνο το απόγευμα τις είχε εκμεταλλευτεί στο... απόλυτο σημειώνοντας χατ τρικ. Παράλληλα, η Αντβέρπ μετράει μια τεράστια απώλεια αφού ολοκλήρωσε την παραχώρηση του αριστερού μπακ, Γκαστόν Άβιλα στον Άγιαξ και η δεξιά πλευρά της Ένωσης με Ελίασον ή Άμραμπατ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενα λάθη, ενώ και τα ανεβάσματα με ένταση των Σιντιμπέ η Ρότα είναι ικανά να δημιουργήσουν κινδύνους.

Επίσης, ακόμη ένα στοιχείο που κάνει τον Αλμέιδα ξεχωριστό -τουλάχιστον- με τους υπόλοιπους προπονητές στην Ελλάδα είναι η μανία που έχει με τη νίκη και αυτό αποτυπώνεται με τις αποφάσεις που παίρνει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, ξέχωρα του τελικού αποτελέσματος αφού δεν έχουν όλα happy end. Στο Ζάγκρεμπ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 81ο λεπτό αν και θα κάλυπτε την ΑΕΚ να μην κινδυνέψει και με μια ισοπαλία να στοχεύσει στη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ στη ρεβάνς αμέσως μετά το 2-0, κάνει φουλ επιθετική την ομάδα του με τους Αραούχο, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον.
ΑΕΚ: Το στοιχείο της αυταπάρνησης που είναι έργο Αλμέιδα!
Να θυμίσουμε δε, ότι αυτή δεν είναι μια καινούργια στρατηγική καθώς ο Αλμέιδα μας έχει συνηθίσει σε… ροκ αποφάσεις από την περσινή σεζόν, με κορυφαία εκείνη στην 4η αγωνιστική απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Στο 57ο λεπτό και ενώ η ΑΕΚ ήταν πίσω στο σκορ με 2-1, ο «Πελάδο» -ένας άγνωστος προπονητής όσον αφορά τη φιλοσοφία του σε εκείνη τη χρονική περίοδο- προχώρησε σε τετραπλή αλλαγή με ένα μόλις στόχο: τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μπορεί εκείνο το βράδυ η Ένωση να είχε ηττηθεί, ωστόσο άπαντες πήραν μια γεύση για την προσωπικότητα του Αργεντινού, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα κατέκτησε το νταμπλ και είναι… πεινασμένος για διάκριση στην Ευρώπη με τους «κιτρινόμαυρους».

Η βραδιά στην OPAP Arena πρόσφερε πολλά περισσότερα από μια πρόκριση στα playoffs του Champions League στην ΑΕΚ, καθώς της χτίζει χαρακτήρα σε δύσκολες συνθήκες απέναντι σε ποιοτικές ευρωπαϊκές ομάδες και τη γεμίζει αυτοπεποίθηση ότι είναι ικανή για το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Όλα αυτά, έχοντας στην άκρη του πάγκου της τον Ματίας Αλμέιδα, έναν προπονητή που δεν συμβιβάζεται με τίποτα πέραν της νίκης με τον δικό του τρόπο, ανεξάρτητα τη ροή και τις συνθήκες που μπορεί να έχει μια αναμέτρηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x