sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΑΕΚ Β': Το ταλέντο θέλει και… σκληραγώγηση

Η Super League 2 προσφέρει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να... σκληραγωγήσει τους παίκτες της για την πρώτη ομάδα. Το πρωτάθλημα αρχίζει και το sport-fm.gr καταγράφει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ΑΕΚ Β'.

Ιστορική μέρα θα είναι για την ΑΕΚ Β' η Κυριακή (7/11), καθώς η δεύτερη ομάδα της «Ένωσης» θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι στην ιστορίας της. Το σύνολο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα φιλοξενήσει στις 15:00 την Καλαμάτα στο Δημοτικό Στάδιο των Σπάτων για τον Β' Όμιλο της… χιλιοταλαιπωρημένης Super League 2.

Το sport-fm.gr παρουσιάζει το προφίλ της ΑΕΚ Β':



Ο στόχος και η... διπλή όψη του νομίσματος



Για την ΑΕΚ, όπως και για τους άλλους τρεις «μεγάλους» (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ) που συμμετέχουν σ' αυτό το «πείραμα» που εφαρμόζει φέτος το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο μακροπρόθεσμος στόχος δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τη στελέχωση της ανδρικής της ομάδας.

Το ρόστερ είναι νεανικό, με την ηλικία των… (τεσσάρων) πρεσβυτέρων να φτάνει τα 23 έτη. Υπάρχουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί κατά βάση στη δεύτερη (ή χαμηλότερη) κατηγορία -με κάποιους να έχουν συμμετοχές και στη Super League 1 και στο Κύπελλο Ελλάδος-, ωστόσο εκείνοι που μεταφέρθηκαν από τα τμήματα υποδομής του κλαμπ (κυρίως της Κ19) αποτελούν την πλειονότητα.

Πρόθεση, λοιπόν, της «Ένωσης» είναι η, κατά κάποιον τρόπο, «σκληραγώγηση» των νεαρών παικτών της μέσα από την αντιμετώπιση πιο έμπειρων συναδέλφων τους αλλά και πιο δυνατών κορμιών. Στοιχεία, βέβαια, που από «πλεονεκτήματα» σε αυτήν της την προσπάθεια («σκληραγώγησης»), είναι πιθανό να αποτελέσουν -τουλάχιστον στην αρχή- και μειονεκτήματα σε ό, τι αφορά τα αποτελέσματα. Μόνο εύκολο δεν είναι το πρωτάθλημα της Super League 2.

Από εκεί και πέρα, για αρκετούς παίκτες (εκείνοι που επέστρεψαν από δανεισμούς και οι νεαροί που την περσινή σεζόν δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στην πρώτη ομάδα) η συμμετοχή τους στην ΑΕΚ Β' συνιστά ίσως και από τις τελευταίες τους ευκαιρίες (μεταγενέστερης) μονιμοποίησης στην ανδρική ομάδα.



Το νεανικό δυναμικό


Νεανικό μεν το σύνολο, αλλά αρκετοί εκ των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Β' έχουν πραγματοποιήσει έστω και προπονήσεις με την πρώτη ομάδα. Για παράδειγμα, οι Γκίνης, Αγγελόπουλος, Ραντόνια, Κάτσικας, Παρράς, Σαμπανάτζοβιτς, Ρουκουνάκης, Κοσίδης και Χριστόπουλος -πέρα από τα ματς που έχουν δώσει με την ΑΕΚ ορισμένοι εξ αυτών- συμμετείχαν είτε στο πρώτο κομμάτι της καλοκαιρινής προετοιμασίας της «Ένωσης» στο Πήλιο είτε και στο βασικό στην Ολλανδία. Τη στιγμή που οι Λάτσι και Νταντσένκο θα «κατεβαίνουν» από την ανδρική ομάδα για να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους, όπως και ο Μιχάλης Μπαμπάκης που προσφέρθηκε να βοηθήσει, ώστε να πάρει κι εκείνος παιχνίδια στα πόδια του.

Όπως σημειώθηκε, αρκετοί εκ των προαναφερθέντων προέρχονται από την Κ19 του κλαμπ. Σ' αυτήν βρίσκονταν πριν λίγα χρόνια και οι Πάρης Μπάμπης, Χρήστος Γιούσης και Γιώργος Γιαννούτσος, οι οποίοι ύστερα από τους δανεισμούς τους, επέστρεψαν για να μεταφέρουν την εμπειρία που απέκτησαν αγωνιζόμενοι στις επαγγελματικές κατηγορίες (κατά βάση στη Super League 2).



Σ' αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκε και ο Γιώργος Μουστακόπουλος από την Παναχαϊκή, ενώ σημαντικές βοήθειες μεσοαμυντικά μπορεί να προσφέρει και ο Παρράς, τον οποίο η ΑΕΚ έκανε δικό της ως ελεύθερο από τον Παναιτωλικό το περασμένο καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ Β' από τη μέση και μπροστά έχει να επιδείξει και τη μεγαλύτερή της ποιότητα σε επίπεδο μονάδων. Το σύστημα, στο οποίο βασίζεται ο Οφρυδόπουλος είναι το 4-2-3-1 και στη δυάδα των χαφ έχει επιλογές όπως οι Μουστακόπουλος, Μπάμπης, Σαμπανάτζοβιτς (συν τους Τσιόκρη και Πιτιλάκο), καθώς και τον Ρουκουνάκη που διαθέτει εξαιρετική μεταβίβαση.

Τον ρόλο του επιτελικού μέσου διεκδικούν ο Γερολέμου (μεταγραφή από ΑΕΛ Λεμεσού, διεθνής με τα μικρά κλιμάκια της Κύπρου), ο αδερφός του Λιβάι Γκαρσία, Τζούντα Γκαρσία και ο Γιάννης Κορομηλάς (γιος του επί χρόνια φροντιστή της ΑΕΚ, Νίκου Κορομηλά).



Στα δύο άκρα το μεγαλύτερο «βάρος» θα πέσει στους Γιούση και Γιανίς Αμούρ (22χρονος Γάλλος, προερχόμενος από τη Μονπελιέ), ενώ θα υπάρχει κι ο Πέταρ Καρακλάιτς. Τέλος, αρκετές και γεμάτες ταλέντο οι επιλογές για τη θέση του σέντερ φορ. Βασικό ρόλο αναμένεται να έχει ο Γιάννης Ιατρούδης, λόγος εξάλλου για τον οποίο διεκόπη το περασμένο καλοκαίρι και ο δανεισμός του από την ΑΕΚ στον Ιωνικό, με τους Ευθύμη Χριστόπουλο και Μιχάλη Κοσίδη να έχουν «φορτώσει» τα αντίπαλα δίχτυα στα τμήματα υποδομής και πλέον να προσδοκούν να πράξουν αναλόγως και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι Ιατρούδης και Χριστόπουλος δύνανται να βοηθήσουν και στη μεσοεπιθετική γραμμή.


Τα φιλικά





Εμμέσως πλην σαφώς ειπώθηκε και πριν: Θα χρειαστεί χρόνος! Αυτό τουλάχιστον φανερώθηκε από τα φιλικά που έδωσε από την έναρξη της προετοιμασίας της η ΑΕΚ Β': Δύο ήττες (1-0 από τη Ρόδο και 2-0 από τη Νίκη Βόλου) και μία νίκη (4-0 τον Ρήγα Φεραίο) στις αναμετρήσεις που έδωσε στην Πορταριά, ενώ μόλις επέστρεψε από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ακολούθησαν οι νίκες με Αιολικό (0-1) και Αστέρα Βλαχιώτη (0-2), η ισοπαλία (0-0) με τον Διαγόρα Ρόδου αλλά και οι ήττες από την Κηφισιά (2-1), τον Αήττητο Σπάτων (4-1, αγωνίστηκαν αρκετοί αναπληρωματικοί) αλλά και από τον Διαγόρα Ρόδου (2-0, όταν πάρθηκε η απόφαση για μια εκ νέου αναβολή στην πρεμιέρα).

Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα χρειαστούν χρόνο τόσο για να δέσουν ως σύνολο -αποτελώντας μια εντελώς νέα ομάδα (παρά την κοινή παρουσία ορισμένων στα τμήματα υποδομής)-, όσο και για να μάθουν την κατηγορία.

Το γήπεδο





Η ΑΕΚ Β' θα αγωνίζεται στο «Σεραφείδιον», όπως δηλαδή θα ονομάζεται -προς τιμήν του Στέλιου Σεραφείδη- το 4ο γήπεδο που θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγο καιρό στο προπονητικό κέντρο της πρώτης ομάδας στα Σπάτα. Μέχρι τότε, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα παίζει στο Δημοτικό Στάδιο των Σπάτων, αρχής γενομένης από την Κυριακή (7/11).

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες

Άγγελος Αγγελόπουλος 19/2/2003
Παναγιώτης Γκίνης 23/1/1999
Βασίλης Χατζηεμαννουήλ 9/8/1999

Αμυντικοί

Μανώλης Αρβανίτης 3/3/2001
Γιώργος Γιαννούτσος 16/7/1998
Στέφανος Κάτσικας 28/2/2002
Γιώργος Κορνέζος 23/9/1998
Αθανάσιος Κώτσιος 18/1/2002
Γιώργος Μαντζουρανάκης 10/6/2002
Μιχάλης Μπούσης 2/1/1999
Αλέξανδρος Παρράς 12/5/1998
Βένταντ Ραντόνια 6/9/2001
Κώστας Σταμούλης 29/1/2000

Μέσοι

Γιάννης Γερολέμου 27/1/2000
Πέταρ Καρακλάιτς 1/2/2000
Γιάννης Κορομηλάς 20/6/2002
Γιώργος Μουστακόπουλος 13/9/1998
Πάρης Μπάμπης 17/7/1999
Ιωάννης Πιτιλάκος 30/11/2004
Κωνσταντίνος Ρουκουνάκης 17/7/2001
Μανώλης Τσιόκρης 8/8/2003
Άνελ Σαμπανάτζοβιτς 24/5/1999
Λαέρτ Πάπα 22/1/2003

Επιθετικοί

Γιανίς Αμούρ 21/5/1999
Παναγιώτης Γεωργέας 21/8/2003
Χρήστος Γιούσης 8/2/1999
Τζούντα Γκαρσία 24/10/2000
Αλέξης Γκολφίνος 24/11/2004
Γιάννης Ιατρούδης 2/2/1999
Μιχάλης Κοσίδης 9/2/2002
Αποστόλης Χριστόπουλος 29/1/2003
Ευθύμης Χριστόπουλος 20/9/2000

Το επιτελείο της ΑΕΚ Β'


Υπεύθυνοι Διοίκησης

Γενικός Αρχηγός: Ηλίας Ατματζίδης
Τιμ Μάνατζερ: Πάνος Πολίτης

Τεχνικό Επιτελείο:




Προπονητής: Σωκράτης Οφρυδόπουλος
Βοηθός προπονητή: Μιχάλης Παυλής
Προπονητής τερματοφυλάκων: Διονύσης Χιώτης
Γυμναστές: Ανδρέας Φουσέκης, Ιγνάτιος Σακελλαρίδης
Αναλυτής απόδοσης: Στράτος Παρούσης

Ιατρικό Επιτελείο:

Γιατρός ομάδας: Πίνδαρος Κακάβας
Φυσιοθεραπευτές: Συμεών Δωριάδης, Διονύσης Έγκαρχος
Φροντιστής: Δημήτρης Μανίτσας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x