sport-fm.gr ΘΕΜΑ

H σημαντικότερη «εξαγγελία» που καλείται να υλοποιήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος στην ΑΕΚ

«Ο Δημήτρης Μελισσανίδης με αποκάλεσε προστάτη της ΑΕΚ». Η νέα εποχή άρχισε και επίσημα στην «Ένωση» και ο Μανώλης Μουσουράκης στέκεται στη σημαντικότερη «εξαγγελία» του Μάριου Ηλιόπουλου.

ΑΕΚ: H σημαντικότερη «εξαγγελία» που καλείται να υλοποιήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος

Εποχή Μάριου Ηλιόπουλου και επίσημα, λοιπόν, στην ΑΕΚ.

Ο νέος ιδιοκτήτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ άνοιξε τα χαρτιά του την Πέμπτη (20/6). Νωρίτερα, δε, είχε εγκριθεί και η μεταβίβαση των μετοχών.

Σε μια συνέντευξη Τύπου που διήρκησε παραπάνω από μία ώρα, ο Έλληνας εφοπλιστής προτίμησε να μην πει πολλά, να μην δώσει πολλά… μετρήσιμα στοιχεία των στόχων του. Δεν θα ήταν και το καλύτερο άλλωστε. Στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή, μετρούν οι πράξεις. Και τα αποτελέσματα αυτών, ευτυχώς ή δυστυχώς, κρίνουν εν πολλοίς και τις όποιες προθέσεις.



Η αλήθεια είναι ότι με μια γρήγορη γύρα, ακόμα-ακόμα και στα social media (όση βάση μπορεί να τους δώσει κανείς σ' αυτό το κομμάτι), κέρδισε τις πρώτες εντυπώσεις, τουλάχιστον της μεγαλύτερης μερίδας των φίλων του «δικεφάλου».

Άρεσε η αυτοπεποίθηση που έβγαζε για το νέο κεφάλαιο της ζωής του (την οποία πίστη στις δυνατότητές του την είχε φανερώσει και στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη), η φιλοδοξία του, το πάθος που έβγαζε. Το ότι είναι επικοινωνιακός και… ατακαδόρος. Τα δύο τελευταία (μαζί και με το μεγάλο ενδιαφέρον που συνόδευε την εν λόγω συνέντευξη Τύπου) συνέβαλαν εξάλλου και στο να μην γίνει αντιληπτό το πότε πέρασε μία ώρα.

Από τα χθεσινά λεγόμενα του Μάριου Ηλιόπουλου, υπάρχουν αρκετά πάνω στα οποία θα μπορούσε να σταθεί κανείς. Έχει γίνει ήδη αρκετή κουβέντα και θα συνεχίσει να γίνεται. Αναμένοντας πάντα και την εξέλιξη των πραγμάτων.

Βέβαια, υπήρξε μια «εξαγγελία» -εάν μπορεί να παραλληλιστεί ως τέτοια, δεν προέβη σε εξαγγελίες ο άνθρωπος- που έκανε ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία μπορεί να υπογραμμιστεί και ως η πλέον σημαντική (χωρίς φυσικά να μειώνουμε τις υπόλοιπες τοποθετήσεις του). Εφόσον βεβαίως υλοποιηθεί.

Κάτι που εάν συμβεί, θα μετατρέψει και το κλισέ «ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ» (που είθισται να συνοδεύει τις «κεφαλές» των ομάδων) σε ουσιαστικό χαρακτηρισμό.

Την ανέφερε -την τόνισε για την ακρίβεια- δύο και τρεις φορές. Πλέον, καλείται να την υλοποιήσει, να την κάνει πράξη: Να δέσει την ΑΕΚ με... ζώνη ασφαλείας (για να χρησιμοποιήσουμε έναν δικό του παραλληρισμό για άλλο όμως κομμάτι).

ΑΕΚ: H σημαντικότερη «εξαγγελία» που καλείται να υλοποιήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος

«Προστάτης της ΑΕΚ»



Ο Μάριος Ηλιόπουλος καλείται να διαδεχτεί τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Τον άνθρωπο που -με κάθε σεβασμό στην προσφορά του τεράστιου Λουκά Μπάρλου και εάν προφανώς βγάλουμε από την εξίσωση τους ιδρυτές του συλλόγου (που συνιστούν μια άλλη ιστορική κατηγορία)- αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία της «Ένωσης».

Φυσικά θα είναι ευλογία για τον «κιτρινόμαυρο» οργανισμό να τον ξεπεράσει κάποιος, με ό, τι αυτό θα συνεπάγεται για τα άλματα που θα έχουν συντελεστεί στο κλαμπ. Ακόμα μεγαλύτερη «ευλογία» και για τον ίδιο τον «Τίγρη» θα είναι να συμβεί αυτό με εκείνον που επέλεξε ως διάδοχό του.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, λοιπόν, κέρδισε με το σπαθί του τον χαρακτηρισμό «ισχυρός άνδρας» για την ΑΕΚ. Κι αυτό διότι -πέρα από όλα τα (πολλά και σημαντικά) άλλα- παρείχε την ασφάλεια που έλειπε ή και δεν είχε και ποτέ ο «δικέφαλος».

Αυτή η ασφάλεια και φυσικά το γήπεδο -που στο, ακόμη και άμεσο, μέλλον πρέπει να πάρει το όνομά του- και η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν τα δύο μεγαλύτερα ευεργετήματα που προσέφερε στην αγαπημένη του ομάδα και τους οπαδούς της. Πάνω και από όλους τους τίτλους μαζί.

Ακόμη και στις κακές, επί διοίκησής του, χρονιές της ΑΕΚ, οι οπαδοί των «κιτρινόμαυρων» στη συντριπτική τους πλειονότητα -έστω κι αν μερικοί εξ αυτών είχαν τα παράπονά τους- ένιωθαν ασφαλείς.

Αίσθημα πολύ σημαντικό για τον φίλαθλο κάθε ομάδας, πόσω μάλλον της «Ένωσης», η οποία έχει περάσει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της εκατονταετούς ιστορίας της. Εξού και σε συνδυασμό με τη στεναχώρια τους, οι φίλοι της ένιωθαν και άγχος μετά τη σχετική ανακοίνωση του ιστορικού διοικητικού τους ηγέτη την προηγούμενη Δευτέρα (10/6).



Δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνονται συγκρίσεις ανάμεσα στον Δημήτρη Μελισσανίδη και τον Μάριο Ηλιόπουλο. Δεν θα ήταν δίκαιο, ειδικά τώρα στο ξεκίνημα.

Αυτονόητο είναι, δε, πως σε ό, τι αφορά την εν λόγω «εξαγγελία» του, ο Έλληνας εφοπλιστής δεν θα μπορούσε να πει κάτι αντίθετο (ότι δηλαδή δεν θα προστάτευε τον «δικέφαλο»).

Ωστόσο, έχει τη δική του σημασία, τουλάχιστον πριν περάσουμε στο πλέον σημαντικό κομμάτι της υλοποίησης, το ότι στάθηκε δεόντως σε αυτό το κομμάτι.

Χρησιμοποιώντας και τα λόγια εμπιστοσύνης του προκατόχου του, ο οποίος στην προηγούμενη συνέντευξη Τύπου τον χαρακτήρισε ως τον νέο προστάτη της ΑΕΚ. Μεγάλη κουβέντα, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Μάριος Ηλιόπουλος. Για να προσθέσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης ότι αισθάνεται σιγουριά ότι ο «δικέφαλος» δίπλα στον διάδοχό του θα έχει συνέχεια.

«Επειδή αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του κόσμου, θα έλεγα ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης με τα λόγια του με τίμησε πάρα πολύ. Ξεκίνησε λέγοντας ότι θα είμαι ο προστάτης της ΑΕΚ -μεγάλη κουβέντα- οπότε και στα δύσκολα θα πρέπει να υπερασπιστώ την ΑΕΚ. Θα έλεγα λοιπόν στον κόσμο: Βάλτε ζώνη ασφαλείας, ψύχραιμα και θα γίνει αυτό που πρέπει», υπογράμμιζε αρχικά ο νέος ιδιοκτήτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Για να συμπληρώσει σε επόμενη ερώτηση: «Αφού λοιπόν με αποκάλεσε προστάτη (ο Δημήτρης Μελισσανίδης), έχω δύο θέματα. Το ένα είναι ότι πρέπει να αξιοποιήσω και να υπερασπιστώ αυτό που είπε για μένα. Δεύτερον να το δείξω σε πράξη, διότι πράγματι η ΑΕΚ έχει φάει τρικλοποδιές. Μερικές φορές όμως όποιος ανοίγει τον λάκκο -εάν το χειριστείς έξυπνα- έχει μεγάλες πιθανότητες να πέσει ο ίδιος μέσα».

Έφερε, δε, (για ακόμα μία φορά με παραστατικό τρόπο) ως παράδειγμα την επιχειρηματική του δράση, προκειμένου να δείξει ότι δεν… μασάει από εμπόδια που πιθανώς να βάλουν στο κλαμπ, του οποίου τα ηνία ανέλαβε.

ΑΕΚ: H σημαντικότερη «εξαγγελία» που καλείται να πραγματοποιήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος

Καλείται, λοιπόν, να γίνει ο προστάτης της. Να δέσει με... ζώνη ασφαλείας αυτό το καλοκουρδισμένο, όπως υπογράμμισε, «μαγαζί».

Σύμφωνοι, άλλη… πίστα το ποδόσφαιρο, πόσω μάλλον το ελληνικό. Ωστόσο, αφενός στο ξεκίνημα θα έχει δίπλα του τον Δημήτρη Μελισσανίδη (όπως υπογράμμισε ο «Τίγρης» την προηγούμενη Δευτέρα). Αφετέρου, σε ό, τι αφορά και το τώρα αλλά και το μέλλον, η επιχειρηματική πορεία του Έλληνα εφοπλιστή αποτελεί ισχυρή ένδειξη και γι' αυτήν του τη προσπάθεια. Εάν και όπως είπαμε και όπως είπε και ο ίδιος, πάνω από όλα μετρούν οι πράξεις.

Σε κάθε περίπτωση συνιστά τη σημαντικότερή του «εξαγγελία» για τη βιωσιμότητα, ανάπτυξη αλλά και εκτίναξη του κλαμπ.

Και οι τίτλοι, οι ευρωπαϊκές πορείες, όπως και η ανάπτυξη της Ακαδημίας (τομέας στον οποίο υστερούσε όλα αυτά τα χρόνια η ΑΕΚ) έρχονται να κουμπώσουν και, κυρίως, να τροφοδοτηθούν από αυτήν την ασφάλεια. Άλλωστε, συνιστούν… αναπόφευκτους στόχους για μια ομάδα του βεληνεκούς της «Ένωσης» και, βεβαίως, τους έθεσε ως τέτοιους ο Μάριος Ηλιόπουλος μιλώντας για το όραμά του.

Αυτά που δεν… γίνονται (συνηθίζονται) και, όμως, τόσο καλά κάνουν και γίνονται με τον Ματίας Αλμέιδα!



ΑΕΚ: H σημαντικότερη «εξαγγελία» που καλείται να πραγματοποιήσει ο Μάριος Ηλιόπουλος

Αντί… επιλόγου. Όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην «κιτρινόμαυρη» πραγματικότητα απ' όταν, πολύ γρήγορα, διαπιστώθηκε το τι εστί Ματίας Αλμέιδα, απλά… δεν γίνονται. Για να το πούμε καλύτερα και να μην παρεξηγηθούμε, δεν συνηθίζονται. Ωστόσο, με τον συγκεκριμένο, πολύ καλά κάνουν και γίνονται!

Εδώ και πολύ καιρό είναι σαφές ότι ο Αργεντινός τεχνικός αποτελεί -δικαίως- για την ΑΕΚ και τον κόσμο της κάτι παραπάνω από προπονητή.

Δεν ήταν εκείνος που έδωσε το «ΟΚ» για την αλλαγή σελίδας απλά και μόνο επειδή κάθεται στην άκρη του πάγκου της. Κλήθηκε να το δώσει, επειδή είναι αυτός που είναι. Για εκείνη, για το παρόν της και το μέλλον της…

Υ.Γ.: Η χθεσινή παρουσία (και) του «Πελάδο» στη συνέντευξη Τύπου ήταν ιδιαίτερα σημειολογική γι' αυτήν την ιστορική αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ. Παρεμπιπτόντως, στην ίδια… κατεύθυνση σημειολογίας, παρευρέθησαν στελέχη και του ευρύτερου «κιτρινόμαυρου» οργανισμού πέρα από εκείνα του οργανογράμματος της ομάδας (Γιώργος Κοσμάς, Παναγιώτης Κονέ κτλ). Όπως, η Διευθύντρια του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της OPAP Arena, Έφη Μαυροπούλου.

@sporfm946 ??? ???????? ?????? ???? ???????????? ???????? ?????? ?????? Το μήνυμα του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ, Μάριου Ηλιόπουλου, στον Ματίας Αλμέιδα, μετά τη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του. #aek #aekfc #sporfm #iliopoulos #almeyda ? original sound - sporfm946

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x