Viral

Η μέρα που ο Βινς Κάρτερ κατάργησε τη… βαρύτητα (video)

Στις 25 Σεπτεμβρίου του 2000, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϋ, ο Βινς Κάρτερ μας χάρισε το «κάρφωμα του αιώνα» πηδώντας πάνω από τον Φρέντερικ Βάις, ο οποίος κοιτούσε τη γη από τα 218 εκατοστά!

Συμπληρώθηκαν 15 χρόνια από την ημέρα που ο Βινς Κάρτερ βάλθηκε να… τρελάνει την υφήλιο, με το τρομερό του κάρφωμα πάνω από τον ύψους 2,18μ. Φρέντερικ Βάις, στην αναμέτρηση των ΗΠΑ με τη Γαλλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϋ το 2000.

Πολλοί το χαρακτήρισαν ως το «κάρφωμα του αιώνα», καθώς δεν είναι και λίγο να βλέπεις έναν άνθρωπο ύψους 1,98μ. να πηδά πάνω από έναν άλλον, ο οποίος τον περνά 20 πόντους.

Όμως, την πιο ωραία εξήγηση είχε δώσει ο σέντερ των «τρικολόρ», καθώς ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη φάση είχε απαντήσει τότε: «Ο Κάρτερ θα έπρεπε να μπει στην ιστορία για αυτή τη φάση, καθώς σήμερα έμαθα πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πετάξουν»!

Σήμερα, ο Βινς Κάρτερ κλήθηκε από το «ESPN» να σχολιάσει το τεράστιο κατόρθωμά του και εκείνος αφού είπε πως το είχε προσπαθήσει πολλές φορές στην προπόνηση και μάλιστα ανεπιτυχώς, κατέληξε: «Μετά το κάρφωμα αυτό ενθουσιάστηκα γιατί ποτέ δεν είχα πηδήξει τόσο μακριά, ενώ προσγειώθηκα χωρίς να χτυπήσω»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x