Stories

Βαθμοί, πρόκριση, έξτρα ευκαιρία... Τα γκολ του Τετέ είναι «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό!

Ο Τετέ έχει σκοράρει πέντε φορές έως τώρα, δίνοντας πολύτιμες λύσεις στον Παναθηναϊκό που μεταφράζονται σε επτά πόντους στην Ελλάδα και παρουσία στη League Phase του Conference League στην Ευρώπη.

Τετέ: Θέμα για τα γκολ του που είναι «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό!

Ήρθε το καλοκαίρι που μας πέρασε για να κάνει την διαφορά, δημιουργικά και κυρίως εκτελεστικά, ανεβάζοντας την ποιοτική στάθμη της νέας του ομάδας.

Με τον Παναθηναϊκό να δαπανάει... ένα καράβι λεφτά προκειμένου να αποκτήσει τον Τετέ -περί ου ο λόγος- από την Γαλατάσαραϊ και εκείνον να τον δικαιώνει, ήδη...

Βλέπετε, μέσα σε διάστημα τριών μηνών -παρά… τεσσάρων ημερών- ο Βραζιλιάνος δεξιός εξτρέμ έχει προλάβει να... βάλει σφραγίδα, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, με τους αριθμούς και την επιδραστικότητά του.

Τετέ: Θέμα για τα γκολ του που είναι «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό!

Και πως να είναι διαφορετικά, άλλωστε, όταν, την δεδομένη χρονική στιγμή, ο Τετέ είναι ο πρώτος σκόρερ των «πράσινων», με πέντε τέρματα στο ενεργητικό του, ενώ έχει και μια ασίστ;

Γκολ, μάλιστα, τα οποία έχουν χαρίσει επτά βαθμούς στην ομάδα του σε επίπεδο Stoiximan Super League, μια πρόκριση στη League Phase του Conference League και μια… έξτρα ευκαιρία, για πρόκριση στη League Phase του Europa League, στην παράταση η οποία δεν ευοδώθηκε!


Το πρώτο δείγμα


Η ρεβάνς του 0-1 του Παναθηναϊκού με τον Άγιαξ από το ματς του ΟΑΚΑ, είναι η πρώτη φορά που ο Τετέ μας… συστήνεται, ερχόμενος μάλιστα από τον πάγκο.

Με ένα τρομερό τελείωμα στο 89ο λεπτό, «παγώνει» την «Άμστερνταμ Αρένα», φέρνει τη σειρά σε ισορροπία και την στέλνει, τελικά στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι, όπου προκύπτει ο άδοξος αποκλεισμός, με 13-12…



Γκολάρα πρόκρισης!


Ένας ακόμα επαναληπτικός αγώνας του «τριφυλλιού» που φέρνει την… υπογραφή του Βραζιλιάνου εξτρέμ, είναι αυτός με αντίπαλο τη Λανς, με το πρώτο ματς στη Γαλλία να έχει λήξει 2-1.

Στο 85’, αυτή την φορά, λοιπόν, φεύγει ταχύτατα μαζί με τον Μαντσίνι σε μια αντεπίθεση, ο Αργεντινός του πασάρει την κατάλληλη στιγμή και αυτός την στέλνει με πολύ όμορφο πλασέ στα δίχτυα, για το 2-0, που έμελλε να χαρίσει το «εισιτήριο» για την τελική φάση του φετινού Conference League!



«Έσωσε» τον βαθμό


Λίγα 24ωρα μετά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στα… σχοινιά από την Athens Kallithea, χάνοντας στη Λεωφόρο με 2-1, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με τον Τετέ να έχει χάσει -και αυτός- νωρίτερα την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, τα καταφέρνει εν τέλει στις καθυστερήσεις μετά το διαγώνιο γύρισμα του Πελίστρι, ισοφαρίζοντας με έξυπνη κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και πλασέ.




Άνοιξε τον δρόμο και… καθάρισε τη νίκη


Η πιο «γεμάτη» εμφάνιση του 24χρονου άσου καταγράφεται στο παιχνίδι των Κυπελλούχων Ελλάδας με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 5ης «στροφής» της Stoiximan Super League.

Καθώς είναι εκείνος ο οποίος πετυχαίνει το 1-0, μόλις στο 10ο λεπτό όταν μετά από φάση διαρκείας και παράλληλο γύρισμα του Μλαντένοβιτς από αριστερά, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή.



Ενώ παράλληλα, με το σκορ στο 1-1, κάνει διαγώνια κίνηση με τη μπάλα από δεξιά, πασάρει στον Τζούριτσιτς και εκείνος με πλασέ από το ύψος της περιοχής, δίνει προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, στο 81’!



Ένα ακόμα «τρίποντο»


Για να φτάσουμε στην τελευταία χρονικά περίπτωση όπου ο Τετέ «σφράγισε» με την απόδοση και το γκολ του μια νίκη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, χθες (20/10) στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ.

Όταν από την πάσα του Τζούριτσιτς στο ύψος της περιοχής, γύρισε το σώμα του, σούταρε με την μια και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χριστογεώργου, για το 0-1 μόλις στο 6’, που έμελλε να διατηρηθεί μέχρι τέλους.



Οι εντυπωσιακοί αριθμοί…


Η προσφορά του Ματέους Καρντόσο Λέμος Μαρτίνς -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- στον Παναθηναϊκό, πάντως, αποτυπώνεται και σε μερικά ακόμα στατιστικά, τα οποία και «μαρτυρούν» την ενεργή παρουσία του από το ξεκίνημα κιόλας της τρέχουσας σεζόν.

Για του λόγου το αληθές, είναι έβδομος σε συνολικό χρόνο συμμετοχής, με 914 λεπτά σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις, πίσω μόνο από τους «χιλιάρηδες» Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Τιν Γεντβάι, Γουίλιαν Αράο, Τάσο Μπακασέτα και Σβέριρ Ίνγκασον.

Επί συνόλου 15 επίσημων αγώνων, μετράει 14 εμφανίσεις, έχοντας ξεκουραστεί μόνο στην πρώτη αναμέτρηση των Κυπελλούχων Ελλάδας με την Μπότεφ Πλόβντιβ, λόγω και ενός προβλήματος τραυματισμού.

Ενώ σε επίπεδο 11άδας, έχει ξεκινήσει εννιά φορές στο βασικό σχήμα, ερχόμενος από τον πάγκο σε άλλες τέσσερις περιπτώσεις.

…και η ηγετική του στάση


Θα έλεγε, ωστόσο, κανείς και δεν θα απείχε από την πραγματικότητα ότι τα «κατορθώματα» του 24χρονου βιρτουόζου άσου μέχρι και σήμερα δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα στατιστικά.

Αντιθέτως, δίνει και άλλα πράγματα στο σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο, χάρη στο ολοκληρωμένο, πλούσιο, «πακέτο» που έχει σαν ποδοσφαιριστής.

Την άρτια τεχνική κατάρτιση που διαθέτει και... εκθέτει τον αντίπαλο με μια ενέργεια. Ή, την ταχύτητα και το ξεπέταγμα στον χώρο, μαζί με γενικότερα αθλητικά του προσόντα.

Παίζοντας κατά κύριο λόγο στο δεξί άκρο, αλλά προσφέροντας και πίσω από τον επιθετικό όταν κρίθηκε σκόπιμο από τον προπονητή του, έχει ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του.

Τετέ: Θέμα για τα γκολ του που είναι «χρυσάφι» για τον Παναθηναϊκό!

Σε όλα τα παραπάνω, προσθέστε και την ηγετική στάση του Τετέ μέσα στο γήπεδο αλλά και την διάθεση να μην «κρυφτεί», αναζητώντας ευθύνες όταν η μπάλα… καίει!

Με την γλώσσα του σώματος, αλλά και τις κινήσεις του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, να δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως ο ρόλος του leader όχι μόνο του αρέσει αλλά φαίνεται ότι τον.. επιζητάει κιόλας.


Γεγονός το οποίο όχι μόνο… λύνει τα χέρια του Αλόνσο, όπως και κάθε προπονητή που θέλει να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά, ενδεχομένως να είναι και πιο σημαντικό από τα στατιστικά για την ομάδα του και το μέλλον της…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x