Stories

Το ιστορικό και αρχοντικό «Μπολάρ-Ντελελί» στον δρόμο του Παναθηναϊκού για την Ευρώπη!

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Λανς στα playoffs του Conference League και θα ψάξει αποτέλεσμα στο «Μπολάρ-Ντελελί», ένα επιβλητικό γήπεδο μεγαλύτερης χωρητικότητας από τον πληθυσμό της πόλης!

Ακόμη μία σπουδαία πρόκληση έχει μπροστά του το φετινό καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λανς (22/08, 22:00), στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στα playoffs του Conference League.

Πέρα από την πολύ ποιοτική αντίπαλό, που θα αντιμετωπίσουν, οι «πράσινοι» θα κληθούν να τα βγάλουν πέρα σε μία πολύ «καυτή» έδρα. Ο λόγος, φυσικά, για το «Μπολάρ-Ντελελί», το ιστορικό γήπεδο του γαλλικού συλλόγου, το οποίο χτίστηκε το 1933 και αποτελεί από τότε «σπίτι» της ομάδας!

Αρχικά το γήπεδο είχε μόνο το όνομα του Φελίξ Μπολάρ, ο οποίος προώθησε τον αθλητισμό της πόλης και δυστυχώς πέθανε λίγο πριν τα εγκαίνιά του. Το γήπεδο πήρε τη σημερινή του ονομασία το 2012, μετά και τον θάνατο του Αντρέ Ντελελί, ενός πολιτικού, που υπηρέτησε ως υπουργός Εμπορίου υπό τον Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό γήπεδο, το οποίο είναι μεν παλιό, ωστόσο έχει πρόσφατα ανακαινιστεί χωρίς να χάσει τον αρχοντικό του χαρακτήρα. Η χωρητικότητά του είναι 38.223 θέσεων, ενώ η Λανς είναι μία πόλη περίπου 30 χιλιάδων κατοίκων! Παρ' όλα αυτά, το γήπεδο γεμίζει διαρκώς, κάτι, δηλαδή, που σημαίνει ότι η ομάδα είναι δημοφιλής και στις γύρω περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο γήπεδο, αλλά η τρίτη! Οι «πράσινοι», μάλιστα, έχουν φύγει αμφότερες τις φορές με «σκυμμένο» το κεφάλι από την έδρα της Λανς.

Η πρώτη φορά, που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν τη σεζόν 1998-99, στους ομίλους του Champions League. Στο «Φελίξ-Μπολάρ», το «τριφύλλι» γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Βαγκνό Ελοΐ στο 80'.



Η δεύτερη φορά, που οι δύο σύλλογοι συναντήθηκαν ήταν σχετικά πιο πρόσφατη, και ήταν, μάλιστα, σε νοκ άουτ φάση. Τη σεζόν 2006-07, Παναθηναϊκός και Λανς τέθηκαν αντιμέτωποι στη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA (σημερινό Europa League).

Οι Γάλλοι φιλοξένησαν το «τριφύλλι» στο πρώτο παιχνίδι και κατάφεραν να επικρατήσουν 3-1. Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να παίρνει προβάδισμα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 65' με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να πετυχαίνει το εκτός έδρας γκολ. Παρ' όλα αυτά, ένα τραγικό λάθος του Μάριο Γκαλίνοβιτς και ένα «ανόητο» πέναλτι του Λουκά Βύντρα οδήγησαν τη Λανς στη νίκη και εν τέλει στην πρόκριση, αφού η ρεβάνς έληξε 0-0.



O Παναθηναϊκός, επομένως, ευελπιστεί να σπάσει την κακή του «παράδοση» στο «Φελίξ-Μπολάρ», το οποίο αναμένεται… καυτό ως συνήθως. Οι «πράσινοι» θα επιχειρήσουν να φύγουν για πρώτη φορά με θετικό αποτέλεσμα από το συγκεκριμένο γήπεδο, έχοντας τη στήριξη περίπου 250 οπαδών τους, που αναμένεται να βρεθούν στις εξέδρες.

Δείτε φωτογραφίες του γηπέδου:

0





0



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x