Stories

Ντέγιαν Λόβρεν: Ένας θρύλος της Κροατίας και της Λίβερπουλ προσγειώνεται Θεσσαλονίκη για τα… μάτια του ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου να εκπλήξει ευχάριστα τους οπαδούς του, με την απόκτηση του Ντέγιαν Λόβρεν από τη Λυών.

Ακόμη και στο παρά… πέντε του μεταγραφικού παραθύρου, οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να είναι ιδιαίτερα δραστήριες, ακόμη και όταν κανείς δεν το περιμένει.

Για πολλούς ο ΠΑΟΚ είχε ολοκληρώσει τον αγωνιστικό του σχεδιασμό, με τη συνειδητή απόφαση της διοίκησης και του προπονητή, να προχωρήσει η ομάδα με μόλις τρεις κεντρικούς αμυντικούς, συν την περίπτωση του Θυμιάνη, ως μία έξτρα λύση.

Η ευρωπαϊκή λίστα δηλώθηκε και ο «Δικέφαλος» κλείδωσε το ρόστερ του. Όμως μία σπίθα φαίνεται να άναψε μία ολόκληρη πυρκαγιά στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο και τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών, άρχισαν να βγαίνουν ονόματα στη φόρα και τελικά ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, φέρνοντας στη Θεσσαλονίκη τον Ντέγιαν Λόβρεν.

Ο 35χρονος αποτελεί ένα έναν θρύλο της χώρας του και έναν από τα πιο βασικά στελέχη της χρυσής εποχής του κροατικού ποδοσφαίρου. Δεν τοποθετείται άδικα δίπλα σε μύθους όπως οι Λούκα Μόντριτς, Ιβάν Ράκιτιτς και Ιβάν Πέρισιτς.

Ντέγιαν Λόβρεν: Ένας θρύλος προσγειώνεται Θεσσαλονίκη για τα… μάτια του ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος» θέλησε να προσθέσει στο ρόστερ του έναν παίκτη που ξεχειλίζει από εμπειρία, αποκλειστικά για το ελληνικό πρωτάθλημα (καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη). Το σύγχρονο παρελθόν της Stoiximan Super League έχει αποδείξει πόσο απαιτητικές είναι οι σεζόν που διανύουν οι ομάδες και η αριθμητική έλλειψη σε θέσεις, όπως στο κέντρο της άμυνας, μπορούν να αποβούν μοιραίες.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σκεπτόμενα ορθώς, δεν θέλησε να βρεθεί εκτεθειμένος σε μία στιγμή ανάγκης, με τον ΠΑΟΚ να προσθέτει στα μετόπισθεν, όχι απλά μία λύση τελευταίας στιγμής, αλλά έναν παίκτη που θα κυριαρχεί στη γραμμή δράσης του.

Με τον Λόβρεν βασικό, η Κροατία πραγματοποίησε τη μυθική πορεία της έως και τον τελικό του Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018. Μία πορεία γραμμένη με ολόχρυσα γράμματα στα βιβλία ιστορίας της χώρας. Μάλιστα αυτή η επιτυχία δεν έμεινε εκεί, καθώς είχε και συνέχεια, στο ακριβώς επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το Κατάρ το 2022 φιλοξένησε την ομορφότερη γιορτή του ποδοσφαίρου και η Κροατία του Ντέγιαν Λόβρεν σαφώς δεν έλειπε. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ και πάλι αποτελούσε την κολώνα στο κέντρο άμυνας της ομάδας του, η οποία πραγματοποίησε άλλη μία μαγική σεζόν έως και τα ημιτελικά.

Το δίδυμο που χτίστηκε διαχρονικάστο κέντρο της άμυνας στην εθνική Κροατίας, με τους Ντέγιαν Λόβρεν και Ντομαγκόι Βίντα, ήταν φτιαγμένο από... γρανίτη, μέχρι να έρθει το νέο αίμα και να τους αντικαταστήσει. Το νέο απόκτημα του ΠΑΟΚ έχει υπάρξει στο πλάι του παίκτη της ΑΕΚ, σε 59 διαφορετικούς αγώνες και η συνεργασία τους άφησε εποχή.

Ντέγιαν Λόβρεν: Ένας θρύλος προσγειώνεται Θεσσαλονίκη για τα… μάτια του ΠΑΟΚ!

Στη κορυφαία σκηνή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Λόβρεν έχει ανταπεξέλθει σε βαθμό που δεν θα περίμεναν ούτε και οι πιο φανατικοί οπαδοί του, εκτός ίσως από έναν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ είχε την τύχη (όπως ο ίδιος έχει πει), να συνεργαστεί μαζί του, από την πρώτη μέρα που ο Γερμανός πάτησε το πόδι του στο Λίβερπουλ.

Το 2015 που ο Κλοπ κάθισε στον πάγκο των «κόκκινων», ο Λόβρεν είχε κλείσει ήδη μία διετία στην ομάδα. Ο Γερμανός μπήκε στο κλαμπ με σκοπό να το αναγεννήσει και για να τα καταφέρει, έπρεπε να στηριχτεί πρώτα στους ανθρώπους που θα μπορούσαν να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος.

Στην επίθεση είχε τον Φελίπε Κουτίνιο στα χαφ τον Άνταμ Λαλάνα και στην άμυνα τον Ντέγιαν Λόβρεν. Μάλιστα ο Κροάτης ήταν και πρωταγωνιστής στη σπουδαιότερη βράδια του Κλοπ, ως προπονητής της ομάδας, μέχρι το 4-0 απέναντι στη Μπαρτσελόνα το 2019.

Στον δεύτερο γύρο των προημιτελικών του Europa League, η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει με συνολικό σκορ 4-2 από την Ντόρτμουντ μέσα στο «Άνφιλντ». Το διακύβευμα ήταν τεράστιο και ο Κλοπ χρειαζόταν να βρει τρία τέρματα από το 65ο λεπτό και μετά, για να σώσει την ευρωπαϊκή του συνέχεια. Τότε είναι που αυτό το γήπεδο έκανε και πάλι το θαύμα του. Η ανατροπή ήρθε και τη χαριστική βολή την έριξε ο Λόβρεν με κεφαλιά στις καθυστερήσεις, δημιουργώντας πανδαιμόνιο στις κερκίδες.



Εκείνη την ημέρα ο κόσμος της Λίβερπουλ κατάλαβε τι εστί «Γιούργκεν Κλοπ» και για να γίνει αυτή η διαπίστωση, ο Λόβρεν έπρεπε να βάλει το χεράκι του.

Ο Κροάτης αποχώρησε από τη Λίβερπουλ, με ένα Champions League, ένα πρωτάθλημα Αγγλίας και ως μία λατρεμένη μορφή των οπαδών, με την ομάδα να του αφιερώνει ολόκληρο ντοκιμαντέρ διάρκειας 22 λεπτών και τον Κλοπ να λέει χαρακτηριστικά:

«Ένας ακόμη θρύλος της Λίβερπουλ που φεύγει από τον σύλλογο. Ένα πολύ πολύ σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας από την πρώτη μέρα από ήρθα στην ομάδα. Όταν ήταν σε φόρμα, ήταν πολύ, πολύ, πολύ συχνά στην βασική 11αδα. Σπουδαίος παίκτης και σπουδαίος άνθρωπος. Πολύ καλός, στον αέρα μια μηχανή, και μου άρεσε πολύ να συνεργάστηκα μαζί του. Έπαιξε σούπερ παιχνίδια και σημείωσε ένα από τα πιο σημαντικά γκολ της ιστορίας μας στο 4-3 επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ. μια πραγματικά υπέροχη στιγμή που μοιραστήκαμε. Του εύχομαι τα καλύτερα γιατί τα αξίζει. ».



Η ζωή όμως δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και ο Λόβρεν έχει δει και την σκληρή της μορφή. Από μικρή ηλικία είδε από κοντά τον πόνο και τις δυσκολίες που δημιουργεί ο πόλεμος και το μίσος για τον διπλανό σου. Εικόνες που χαράχτηκαν για πάντα μέσα στην παιδική του ψυχή.

Ένας άνθρωπος που είναι σκληρός εντός, αλλά και εκτός των γηπέδων, όχι όμως και στο οκτάγωνο. Το 2021 ο Λόβρεν προσπάθησε να τα βάλει με έναν συμπατριώτη του πρώην αθλητή UFC, τον Μίρκο Φιλίποβιτς. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί απευθείας στο έδαφος και να ηττηθεί μέσα σε μόλις 50 δευτερόλεπτα, αντιλαμβανόμενος πως σωστά έχει επιλέξει το ποδόσφαιρο ως καριέρα και όχι κάποια πολεμική τέχνη.




Τον τελευταίο 1,5 περίπου χρόνο τον πέρασε με τη Λυών, στην οποία ξεκίνησε δυναμικά, όμως ένας τραυματισμός στο ξεκίνημα της περασμένης σεζόν δεν του επέτρεψε να επανέλθει ως βασικό και αναντικατάστατο μέλος της 11αδας.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον δικό του Βίντα και αν ο Λόβρεν πιάσει τα στάνταρ του συμπατριώτη του με την ΑΕΚ, τότε θα έχει πραγματοποιήσει μία από τις κουρφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x