Stories

Φραντζί Πιερό: Το «θηρίο» για την επίθεση της ΑΕΚ, το μπάσκετ στη ζωή του και οι κόντρες με τους «αιώνιους»

Από μικρός αποφάσισε στο δίλημμα «ποδόσφαιρο ή μπάσκετ». Πήρε ρίσκα και δικαιώθηκε. Ο Φραντζί Πιερό έκανε σωστές επιλογές και ευελπιστεί να κάνει ακόμα μια με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την απόκτηση του επιθετικού, με τον Φραντζί Πιερό από τη Μακάμπι Χάιφα.

O ύψους 1,94 επιθετικός, έχει ήδη συστηθεί στο ελληνικό κοινό. Την αρχή την έκανε το καλοκαίρι του 2022, όταν η Μακάμπι αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό για τον 2ο προκριματικό του Champions League. Στο πρώτο ματς στο Ισραήλ έκανε αισθητή την παρουσία του για την άμυνα των «ερυθρόλευκων», ενώ στον επαναληπτικό στο «Γ. Καραϊσκάκης» απασφάλισε, σκοράροντας τα 2 γκολ από τα 4 γκολ που δέχθηκαν οι Πειραιώτες.

Συνολικά με 5 γκολ σε 6 αγώνες στα προκριματικά της διοργάνωσης, οδήγησε τους Ισραηλινούς στους ομίλους. Εκεί τα πράγματα κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν, Γιουβέντους και Μπενφίκα ήταν πολύ δύσκολα, ωστόσο ο Πιερό κατάφερε να συμμετέχει στα 2 από τα 7 γκολ που πέτυχε η ομάδα του, μοιράζοντας 2 ασίστ.



Την επόμενη σεζόν ο 29χρονος θηριώδης φορ της Μακάμπι Χάιφα, τέθηκε αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Europa League, πληγώνοντας και τον δεύτερο «αιώνιο». Ένα αγώνας-τελικός για το «τριφύλλι» για τη συνέχεια της ευρωπαϊκής του πορείας στο Confrence League. Μπορεί ο Πιερό να μην σκόραρε, αλλά σίγουρα με το ύψος του (1,94μ.), τη δύναμή του και την ικανότητά του να μπορεί να εκμεταλλευτεί τα προσόντα του συνέβαλε τα μέγιστα για να νικήσουν οι Ισραηλινοί και να αποκλειστούν οι «πράσινοι».



Με τη σωματοδομή του, προκαλεί πονοκέφαλο στις αντίπαλες άμυνες. Άλλωστε, ο Φραντζί Πιερό έπαιζε για κάποιο διάστημα μπάσκετ στις ΗΠΑ, μέχρι να τον κερδίσει το ποδόσφαιρο! Στην ηλικία των 12, ο μεταγραφικός στόχος της Ένωσης μετανάστευσε από την Αΐτή στη Μασαχουσέτη με την οικογένεια του. Εκεί άρχισε μαζί με τον αδερφό του (Φραντζ) να παίζει μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Ωστόσο, το ταλέντο που είχε στο να κλωτσά την μπάλα, τον οδήγησε στην απόφαση ν' ασχοληθεί αποκλειστικά με τη στρογγυλή θεά, από το λύκειο και μετά.

Τα πρώτα του χρόνια στο κολλέγιο έκανε πάταγο και κέρδιζε το ένα βραβείο μετά το άλλο και τον Ιανουάριο του 2018 επιλέχθηκε στο νούμερο 27 του Draft του MLS από τους Κολοράντο Ράπιντς. Ο ίδιος όμως αποφάσισε να μην υπογράψει με την ομάδα που τον διάλεξε. Πήρε το ρίσκο να μείνει ελεύθερος και αυτό, μετά από λίγο απέφερε καρπούς.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους πέρασε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και έγινε κάτοικος Βελγίου, υπογράφοντας 4αετές συμβόλαιο με την Μουσκρόν. Εκεί έμεινε μόλις έναν χρόνο. Όχι γιατί δεν τα πήγε καλά (8 γκολ και 4 ασίστ σε 38 συμμετοχές στην πρώτη του σεζόν ως επαγγελματίας), αλλά γιατί ο σύλλογος είχε τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τον τότε ιδιοκτήτη, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ο Πιερό αποχώρησε ως ελεύθερος, ενώ η Μουσκρόν λίγα χρόνια μετά διαλύθηκε.

Επόμενος σταθμός η Γκινγκάμπ. Εκεί ο φορ από την Αΐτή αγωνίστηκε για 3 χρόνια όπου σε 76 συμμετοχές στη 2η κατηγορία της Γαλλίας, σημείωσε 28 τέρματα και μοίρασε 6 ασίστ. Οι εμφανίσεις του με την Γκινγκάμπ ανάγκασαν την Μακάμπι Χάιφα να δώσει 1,6 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Η μεταγραφή αυτή αποτέλεσε την πιο ακριβή στην ιστορία της μέχρι το φετινό καλοκαίρι.

Την πρώτη του χρονιά κατέκτησε με την Μακάμπι το πρωτάθλημα του Ισραήλ, έχοντας 9 γκολ και 5 ασίστ σε 35 αγώνες, ενώ την περσινή και δεύτερή του σεζόν, σκόραρε στο πρωτάθλημα 18 γκολ σε 29 συμμετοχές, μοιράζοντας παράλληλα και 6 ασίστ. Φέτος έχει ξεκινήσει δυνατά και σε 2 αγώνες έχει 1 γκολ και 2 ασίστ.

ΑΕΚ, Φραντζί Πιερό: Ο θηριώδης φορ έπρεπε να αποφασίσει ανάμεσα σε ποδόσφαιρο ή μπάσκετ

Με την εθνική ομάδα της χώρας του έχει 22 γκολ και 3 ασίστ σε μόλις 31 συμμετοχές! Είναι ένας παίκτης που δεδομένα θα δημιουργήσει προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Μπορεί να μην είναι ο «killer», αλλά είναι παίκτης ομάδας. Άλλωστε το μαρτυρούν και οι πολλές ασίστ που έχει στην καριέρα του. Το σίγουρο είναι πως αν γίνει τελικά παίκτης της ΑΕΚ, θα συνθέσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Λιβάι Γκαρσία στην αιχμή του δόρατος. Ένα δίδυμο με ρίζες... από την Καραΐβική.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x