Media

Τα βραβεία του «Γαστρονόμου»

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ» και η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» βράβευσαν ανθρώπους και επιχειρήσεις που με τη δουλειά τους αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο αυτού του τόπου.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά το περιοδικό «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ» και η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» βράβευσαν ανθρώπους και επιχειρήσεις που με τη δουλειά τους αναδεικνύουν τον πραγματικό πλούτο αυτού του τόπου.

Τα βραβεία ποιότητας «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ» είναι πλέον ένας θεσμός, που βραβεύει εκείνους που διαπρέπουν με τις προσπάθειές τους και το τελικό προϊόν τους. Πρόκειται για επιχειρήσεις που παράγουν, μεταποιούν και εμπορεύονται διακεκριμένα προϊόντα, αξιοποιώντας ντόπιες πρώτες ύλες, την παλιά τεχνογνωσία, αλλά και τα σύγχρονα μέσα παραγωγής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο Πειραιώς), τη Δευτέρα 8/06.

Παρουσιάστρια της βραδιάς η Χριστίνα Βίδου, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους έδωσε το λόγο στον διευθυντή σύνταξης των περιοδικών Σωκράτη Τσιχλιά, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είμαστε ευτυχείς καθώς εν μέσω κρίσης ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων συνεχίζουν να καινοτομούν και να κατακτούν τις διεθνείς αγορές». Μια αναδρομή στην πορεία των βραβευθέντων έκανε η Καλλιόπη Πατέρα, υπεύθυνη των βραβείων «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ» αναφέροντας ότι πολλοί από αυτούς, που έγιναν πρεσβευτές της πατρίδας μας με την εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Οι κατηγορίες και οι βραβευθέντες:

• Τιμητικό βραβείο απενεμήθη σε δύο αφανείς ηρωίδες του ελληνικού Δημοσίου και σημαντικές προσωπικότητες της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, τις κυρίες Εφη Χριστοπούλου και Μαρία Λαζαράκη.
• Βραβείο Βιοκαλλιέργειας απενεμήθη στα οικολογικά αγροκτήματα Καραμάνου, στη Σοφία και στον Θανάση Καραμάνο.
• Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης» απενεμήθη στον αλιευτικό συνεταιρισμό Αναγέννηση για το μοναδικό ΠΟΠ αυγοτάραχο Μεσολογγίου.
• Το Βραβείο Προϊόντος Ευρείας Καταναλώσεως κέρδισε επάξια μια μεγάλη ελληνική επιχείρηση, η Μέλισσα με τα εξαιρετικά ζυμαρικά της.
• Βραβείο Ελαιολάδου απενεμήθη στο βιολογικό ελαιόλαδο Μαλέας.
• Βραβείο Καινοτομίας απενεμήθη στον πρωτοπόρο συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα
• Βραβείο «Εύη Βουτσινά» απενεμήθη στις Γουμένισσες της Δήμητρας Δάρτση με τα φοβερά γλυκά του κουταλιού και το μοναδικό κυδωνόπαστο.
• Βραβείο Παραγωγής Κρέατος απενεμήθη στον Νίκο Προδρομίτη για τη βιολογική φάρμα Προδρομίτη.
• Βραβείο Τυροκομίας απενεμήθη στον τυροκόμο κ. Τζουρμπάκη.
• Βραβείο Παραγωγής Ρυζιού και Οσπρίων απενεμήθη στην εταιρεία Αχελώος, «κάνει το καλύτερο πιλάφι», απεφάνθησαν οι σεφ μας σε τυφλή γευσιγνωσία.
• Βραβείο Καταστήματος απενεμήθη στο παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης, παρόν στην πόλη από το 1924.
• Βραβείο Ποτού απενεμήθη στην ομάδα Wines of Athens, που στοχεύει στην ανάδειξη του αττικού αμπελώνα και της ντόπιας ποικιλίας του Σαββατιανού.

Τη βραδιά παρακολούθησαν στελέχη και επιχειρηματίες από την αγορά του τροφίμου, αναγνώστες του περιοδικού, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x