sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΘΕΜΑ:O Nοέμβριος της απόλυτης ισορροπίας

Τι δείχνει η προϊστορία των εννέα αγώνων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό τον μήνα Νοέμβριο και ποια σύμπτωση φαίνεται να δείχνει ευνοϊκό σημάδι για Παναθηναϊκό.

Ο Νοέμβριος έχει μέχρι τώρα βρει τους δύο αιωνίους του ελληνικού ποδοσφαίρου να συγκρούονται εννέα φορές με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, από τότε που έχει καθιερωθεί το πρωτάθλημα ως Α’ Εθνική. Οι έξι αναμετρήσεις εξ’ αυτών έχουν λάβει χώρα στο Γ. Καραϊσκάκης, μία αναμέτρηση έχει διεξαχθεί στην Ριζούπολη, λίγους μήνες μετά από το επεισοδιακό ματς, όταν ο Παναθηναϊκός απέσπασε ισόπαλο 1-1 και δύο αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ, όπου έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες στη μνήμη των φίλων του «τριφυλλιού» αφού οι «πράσινοι» είχαν σημειώσει δύο σπουδαίες νίκες.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Είναι πραγματικά απίστευτη η ισορροπία που υπάρχει στις αναμετρήσεις των δύο αιωνίων τον 11ο μήνα του έτους με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επικρατήσει σε τρεις αναμετρήσεις, άλλες τόσες έχουν τελειώσει ισόπαλες και τρεις φορές ο Παναθηναϊκός έχει φύγει νικητής. Μόλις σε μία περίπτωση όμως ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής από το φαληρικό γήπεδο αυτόν τον μήνα. Αυτό συνέβη πριν από 46 χρόνια. Από την άλλη, για τους λάτρεις της λεπτομέρειας και των προλήψεων, όταν τα ματς έγιναν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και στις τρεις περιπτώσεις επικράτησε ο Παναθηναϊκός.

Οι άλλες δύο μεγάλες νίκες των «πρασίνων» σημειώθηκαν στο ΟΑΚΑ που την δεκαετία του 1980, σε μεγάλο μέρος της και στο δεύτερο μισό, χρησιμοποιούσαν αμφότεροι οι αιώνιοι ως έδρα. Την τελευταία δεκαπενταετία πάντως η ισοπαλία εμφανίστηκε σε δύο από τις τρεις αναμετρήσεις, ενώ σε μία περίπτωση ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 2-0, το 2009, αλλά δεν πήρε τελικά τον τίτλο. Το www.sport-fm.gr θυμίζει τα highlights από τις αναμετρήσεις των δύο αιωνίων με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό, τον Νοέμβριο μήνα.

11-11-1962: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3-2

Ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τον τίτλο την προηγούμενη σεζόν και οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» με... άγριες διαθέσεις. Ο Γρηγοριάδης ανοίγει το σκορ γρήγορα, για ν’ απαντήσει ο Λουκανίδης και το σκορ να λήξει ισόπαλο 1-1 στο πρώτο μέρος. Με την έναρξη του β’ μέρους ο Γιώργος Σιδέρης με πέναλτι, αλλά και στο 87’ θα δώσει τη νίκη ουσιαστικά στον Ολυμπιακό για να γράψει το 3-1, πριν ο Λινοξυλάκης μειώσει στο 88’ σε 3-2.




8-11-1970: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Ο Τότης Φυλακούρης σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός όπως θα διαπιστώσετε κι από το βίντεο έχει χάσει απίστευτες ευκαιρίες, θα χαρίσει τη μία και μοναδική νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στο Καραϊσκάκη το Νοέμβριο με ένα δεξί διαγώνιο σουτ στο 68ο λεπτό της αναμέτρησης. Μεγάλη εμφάνιση από τον Τάκη Οικονομόπουλο σε αυτό το ματς.



24-11-1974: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1

Στον δρόμο για το 3ο συνεχόμενο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στην τριετία από το 73 μέχρι το 75, οι «ερυθρόλευκοι» θα συναντήσουν τον Παναθηναϊκό την 7η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός θα προηγηθεί γρήγορα με τον Ελευθεράκη, αλλά ο Ολυμπιακός θα δώσει την απάντηση του με τον Κρητικόπουλο αμέσως μετά κι όλα αυτά πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά στο ματς. Ο Μάικ Γαλάκος στο 20ο λεπτό θα διαμορφώσει το τελικό 2-1 και θα χαρίσει μία σπουδαία νίκη στους «ερυθρόλευκους».




18-11-1984: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-0

Αυτό είναι το πρώτο ματς που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους δύο αντιπάλους και φέρνει γηπεδούχο τον Ολυμπιακό απέναντι στον Παναθηναϊκό. Σε ένα ματς που όπως θα διαπιστώσετε κι από τα στιγμιότυπα χάθηκαν πολλές ευκαιρίες, θα σημειωθεί το πρώτο ισόπαλο αποτέλεσμα ανάμεσα στις δύο ομάδες για μήνα Νοέμβριο και μάλιστα χωρίς γκολ. Τελικά ο τίτλος θα καταλήξει στα χέρια του ΠΑΟΚ.



9-11-1985: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2

Ο αγώνας αυτός αποτέλεσε ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προσωπικά σόου του Δημήτρη Σαραβάκου απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο. Το ένα θα έρθει αφού αποφύγει και τον ξανθομάλλη τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, Παπαμιχαήλ, ενώ το άλλο θα έρθει με ένα κρέμασμα του αντίπαλου πορτιέρε, σε ένα γκολ που έγινε και μέρος των σημάτων στις αθλητικές εκπομπές της εποχής.



8-11-1987: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-4

Η μεγαλύτερη σε εύρος εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού έχει καταγραφεί τον Νοέμβριο με το ματς να διεξάγεται ξανά στο ΟΑΚΑ. Ένα αυτογκόλ του Πέτρου Μίχου θα φέρει μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ζελελίδης θα ισοφαρίσει στο 21’. Από εκεί και μετά ακολουθεί μια ισοπεδωτική εμφάνιση από τους «πράσινους», με δύο γκολ από τον Βαγγέλη Βλάχο στο 42’ και το 86’ και ένα από τον Δημήτρη Σαραβάκο στην εκκίνηση του β’ μέρους.



22-11-2003: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Το ματς αυτό έπεται του επεισοδιακού αγώνα στη Ριζούπολη με το 3-0 του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι θα χάσουν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και θα προηγηθούν με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, ενώ ο Ολυμπιακός θα απαντήσει στο δεύτερο μέρος με το γκολ του Ιεροκλή Στολτίδη. Ήταν η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν Νοέμβριο μετά από 16 χρόνια με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.



29-11-2009: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0

Ο Κώστας Μήτρογλου χαρίζει μια σπουδαία νίκη στον Ολυμπιακό με δύο όμορφα γκολ, ιδιαίτερα το δεύτερο, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι» εκείνη τη μέρα. Οι «πράσινοι» έκαναν πολλές φάσεις στο πρώτο μέρος, αλλά δέχτηκαν το γκολ στις καθυστερήσεις του 1ου 45λεπτου και στη συνέχεια δέχτηκαν ένα καταπληκτικό τέρμα, μετά από σέντρα του Ζαϊρί με τον Κώστα Μήτρογλου να σημειώνει γκολ με βολ-πλανέ.



19-11-2011: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Ένα ματς που φέρνει τον Παναθηναϊκό να αιφνιδιάζει με τέρμα του Ζέκα μετά από ασίστ του Κουίνσι στο 17ο λεπτό, ενώ με την συμπλήρωση ενός ημιώρου, οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη φάση με δοκάρι του Σεμπάστιαν Λέτο να κάνουν το 0-2. Ο Τζιμπούρ στο 48ο λεπτό θα ισοφαρίσει από ασίστ του Μιραλάς, αλλά ο Καπίνο θα πραγματοποιήσει σπουδαία εμφάνιση φορώντας τη φανέλα με το «τριφύλλι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x