sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Nα βρίσκεται... μισή κατηγορία μπροστά

Το www.sport-fm.gr αναλύει το σκεπτικό του Δημήτρη Μελισσανίδη που ουσιαστικά άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά με το μεταγραφικό ντεμαράζ που έχει ξεκινήσει η ΑΕΚ από την Δευτέρα

Ήταν κοινό μυστικό πως στις δύο χρονιές (όπως όλοι οι άνθρωποι και οπαδοί της προσδοκούν) που η ΑΕΚ δεν θα ήταν παρούσα στην Σούπερ Λίγκα, η ομάδα την καθεμία σεζόν απ’ αυτές, θα έπρεπε να διαθέτει ένα ρόστερ για την παραπάνω κατηγορία. Αυτός ο στόχος μετά τα αποτελέσματα της «Ένωσης» και στα νικηφόρα φιλικά της, αλλά ειδικά μετά τις δύο κάκιστες εμφανίσεις, τόσο με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, αλλά κυρίως με τη Νίκη Βόλου, άρχισε ν’ αμφισβητείται έντονα, ωστόσο η άμεση ενεργοποίηση του σχεδίου πήρε σάρκα και οστά.

Γράφει ο Κώστας Μιαούλης

Την Δευτέρα ήταν η απόκτηση του Μπρούνο Τσιρίλο, την Τρίτη του Ζντράβκο Πόποβιτς και την Τετάρτη η προσθήκη των Πλατέλλα και Ντακόλ που μαζί με την διαφαινόμενη απόκτηση του Φαγιέ (που ωστόσο για φέτος θα μείνει στην Καλλιθέα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) ήρθαν ν’ αλλάξουν άρδην, την ψυχολογία στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιθυμούσε από την αρχή, η ομάδα στις δύο σεζόν που (ελπίζει) θα βρισκόταν εκτός Σούπερ Λίγκας είχε το εξής πλάνο: Το φετινό ρόστερ της ομάδας, να είναι τέτοιο που θα μπορούσε να σταθεί τουλάχιστον στο μέσον της παραπάνω κατηγορίας της Football League.

Kάτι τέτοιο, με τα δεδομένα της περασμένης Κυριακής και ειδικά μετά την εικόνα που έδειξε στο φιλικό του Βόλου, δεν φαινόταν ρεαλιστικό, ωστόσο το μεταγραφικό ντεμαράζ που ενίσχυσε πολύ επιθετικά την ΑΕΚ μοιάζει να την φέρνει σε τέτοιες προδιαγραφές. Με τις προσθήκες του τελευταίου τριημέρου η «Ένωση» θα μπορούσε να είναι μια ομάδα που τουλάχιστον δεν θα κινδύνευε στην παραπάνω κατηγορία και θα βρισκόταν περίπου στο μέσον.

Πέρα από την δουλειά που έχει γίνει για την φετινή σεζόν όμως, η διοίκηση και το ποδοσφαιρικό τιμ φαίνεται πως έχουν δουλέψει καλά και για την επόμενη σεζόν, που όλοι ευελπιστούν πως η ΑΕΚ θα βρίσκεται στην παραπάνω κατηγορία. Η «Ένωση» έχει κλείσει τον Μάνταλο, τον οποίο θα εντάξει στο δυναμικό της το επόμενο καλοκαίρι, φέρεται να έχει «δέσει» και τον νεαρό στόπερ της Ξάνθης, τον 19χρονο Δημήτρη Γούτα, ενώ μέσα στις προσεχείς ώρες θα πράξει το ίδιο, και με τον Σενεγαλέζο χαφ της Καλλιθέας, Αμπλαγέ Γιαρέ Φαγέ.

Εκτός αυτών είναι πολύ πιθανό η «Ένωση» το προσεχές καλοκαίρι να έχει στο δυναμικό της και έναν εκ των Κάλα – Κουρμπέλη ή ακόμα και τους δύο. Όπως είναι προφανές λοιπόν το ρόστερ που θα έχει του χρόνου, είναι σε μεγάλο βαθμό τακτοποιημένο και για τη νέα σεζόν, δίχως βέβαια ν’ αποκλείει κανείς κι επιπλέον κινήσεις. Άλλωστε, για όσους δεν το πρόσεξαν ιδιαίτερα, τα συμβόλαια των παικτών που αποκτήθηκαν από Δευτέρα πλην του Τσιρίλο, είναι για δύο συν ένα.

Ασφαλώς το εγχείρημα του Δημήτρη Μελισσανίδη, αν έχουν πάει όλα καλά και η ΑΕΚ έχει ανέβει στην Football League, θα έχει μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας και απαιτήσεων. Μιας και η «Ένωση», αν όλα έχουν πάει καλά το επόμενο καλοκαίρι, θα θέλει να έχει στήσει για την σεζόν 2014-2015, ένα ρόστερ που θα πάρει την άνοδο από την δεύτερη κατηγορία της χώρας και που συνάμα θα μπορούσε να σταθεί τουλάχιστον στα μεσαία στρώματα της Super League. Άλλωστε στο τέλος της σεζόν που αναφέρουμε παραπάνω, ευελπιστεί πως θα έχει εκπληρωθεί ο διπλός στόχος της επανόδου στη μεγάλη κατηγορία και της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x