Παράξενα

«Μην πηγαίνετε κάθε μέρα βόλτα τον σκύλο σας»

Μία εκπαιδεύτρια σκύλων ισχυρίζεται ότι υπάρχουν πιο ωφέλιμα πράγματα από την καθημερινή βόλτα για τον καλύτερό σας φίλο.

Μπορεί η παρουσία ενός σκύλου σε ένα σπιτικό να μας φέρνει αυτόματα στο μυαλό και την αναγκαιότητα για... καθημερινή βολτίτσα, ωστόσο μία εκπαιδεύτρια από την Αγγλία ισχυρίζεται ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μιλώντας στη Mirror, η Niki French εξήγησε ότι «η αντικατάσταση της βόλτας με ασκήσεις και παιχνίδια στο σπίτι μπορεί να επιτρέψει στους σκύλους να εξασκηθούν σε πράγματα που τους λείπουν προκειμένου να ζουν πιο ήρεμοι.

Σε αντίθεση με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, τα σκυλιά με προβλήματα συμπεριφοράς μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο αν προσπαθήσουμε να τα “εξαντλήσουμε” μέσω ασκήσεων.

Ο δίχρονος σκύλος μου είναι πολύ πιο ήσυχος και ήρεμος από τότε που σταμάτησα να τον πηγαίνω κάθε μέρα βόλτα, προτιμώντας να παίζω μαζί του παιχνίδια, όπως κρυφτό.

Πολλοί πελάτες μου με ανήσυχα σκυλιά παρατήρησαν ότι η συμπεριφορά τους βελτιώθηκε μετά από την αντικατάσταση μερικών περιπάτων από άλλες δραστηριότητες».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x