Κινηματογράφος

Κάν’ το όπως ο Μπέκαμ

Ταινία με όνομα γνωστού ποδοσφαιριστή στον τίτλο της χωρίς ωστόσο αυτός να πρωταγωνιστεί σε αυτή, γίνεται; Αν είσαι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ γίνεται!

Αν υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που αποτέλεσε πρότυπο-είδωλο για τη νεολαία τότε αυτός είναι μόνο ο Μπέκαμ. Δεν ήταν μόνο οι ποδοσφαιρικές του χάρες που τον απογείωσαν στις καρδιές του κόσμου. Ο «Μπεκς» έγινε γρήγορα το αγαπημένο παιδί των Άγγλων και της Ευρώπης, ενώ σιγά-σιγά άρχισε να κατακτά και τις υπόλοιπες ηπείρους! Το ντύσιμο του, τα κουρέματά του, η καθημερινότητά του γινόταν trend χωρίς δεύτερη σκέψη…

Αυτό ακριβώς αποτυπώνει η αγγλική ταινία που κυκλοφόρησε το 2002 με τίτλο «Bend it like Beckham» ή ελληνιστί «Καν’ το όπως ο Μπέκαμ».

Ο Άγγλος μέσος εμπνέει μία έφηβη από την Ινδία που αγαπά το ποδόσφαιρο, να ασχοληθεί με αυτό και να κυνηγήσει το όνειρό της ερχόμενη σε κόντρα με την κουλτούρα της χώρας από την οποία κατάγεται αλλά και την οικογένεια της. Κι όλα αυτά γίνονται χωρίς καν ο Μπέκαμ να πρωταγωνιστεί στην ταινία!

Το φιλμ μεταφέρει όλη την ποπ κουλτούρα της εποχής στην οποία άφησε για τα καλά το στίγμα του ο τότε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξάλλου το μαρτυρά και ο τίτλος που σε προτρέπει… Κάν’ το όπως ο Μπέκαμ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x