Ψυχαγωγία

Η αληθινή ιστορία του Winnie The Pooh!

Εμπνευσμένος από την πραγματικότητα ήταν η Winnie The Pooh, η αρκουδίτσα που μεγάλωσε γενιές και γενιές με τις περιπέτειές του στα βιβλία του συγγραφέα A.A. Milne και αργότερα έγινε καρτούν!

Η ιστορία αρχίζει το 1914 και στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο όταν τα καναδικά στρατεύματα είχαν συνταχθεί στην καναδική επαρχία, Κεμπέκ.

Ανάμεσά τους, ήταν ο Harry Colebourn, ένας στρατιώτης που κατά τη διάρκεια του πολέμου αγόρασε μία νεογέννητη αρκούδα.

Την ονόμασε Γουίνι, γιατί η γενέτειρά του ήταν η πόλη Γουίνιπεγκ. Όταν ο Harry και τα υπόλοιπα καναδικά στρατεύματα έπλευσαν στην Αγγλία για τον πόλεμο πήραν μαζί και την αρκούδα. Η Winnie ήταν τόσο αγαπητή απ' τους στρατιώτες που έγινε η μασκότ της ταξιαρχίας.

Όταν χρειάστηκε να μετεγκατασταθούν στην Γαλλία, δεν επιτράπηκε στον Harry να πάρει μαζί του την Winnie και έτσι την άφησε στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, σκοπεύοντας με τη λήξη του πολέμου να επιστρέψει να την ανακτήσει.

Με την επιστροφή του στο Λονδίνο, ο Harry είδε ότι η αρκούδα ήταν πολύ δημοφιλής στον ζωολογικό κήπο και αποφάσισε να την αφήσει εκεί. Ένας από τους μεγάλους φαν της αρκούδας ήταν και ο Christopher Robin, γιος του συγγραφέα A.A. Milne.

Ο μικρός ονόμασε το αρκουδάκι Winnie και το συνδύασε με τον κύκνο που είχε για κατοικίδιο ο φίλος του, τον Pooh. Ο A.A. Milne εμπνεύστηκε απ' το αρκουδάκι του γιού του και έγραψε τη δημοφιλή σειρά βιβλίων.

Όλοι οι φίλοι της Winnie, το γουρούνι, η κουκουβάγια, το κουνέλι, ο γαΐδαρος, ήταν παιχνίδια του Christopher Robin.

Η φιλία του Harry Colebourn και της αυθεντικής Winnie ζει μέσα από άγαλμα που έχει χτιστεί στον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου στη μνήμη τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x