Κινηματογράφος

Βίντεο: Λεονάρντο ντι Κάπριο - Ολες οι φορές που έχασε το Οσκαρ

Θα είναι αύριο η μεγάλη βραδιά για τον αγαπημένο ηθοποιό;

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους αλλά συγχρόνως άτυχους ηθοποιούς του Hollywood, αφού παρά το ταλέντο του και τις πολλές υποψηφιότητες του για Όσκαρ, δεν είχε λάβει ποτέ το πολυπόθητο αγαλματίδιο. Επίμονος και προσηλωμένος στο στόχο του να αποδείξει ότι αξίζει, στην ταινία “Η επιστροφή” έδωσε μία από τις καλύτερες ερμηνείες της ζωής του και αύριο θα ξέρουμε αν θα δικαιωθεί και θα αποκτήσει για πρώτη φορά στη ζωή του το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Leonardo DiCaprio γεννήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 1974 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Την πρώτη του επαφή με τον τηλεοπτικό φακό την είχε σε ηλικία μόλις πέντε ετών στην παιδική σειρά Romper Room από την οποία όμως απομακρύνθηκε από τους συντελεστές αφού ήταν πολύ ζωηρός και άτακτος.

Ο Αμερικανός ηθοποιός έως τώρα έχει συμμετάσχει σε πέντε τηλεοπτικές σειρές, άπειρες διαφημίσεις, δύο ντοκυμαντέρ και είκοσι οκτώ ταινίες. Κι ενώ ο κόσμος πρωτοαντικρίζοντας τον θεώρησε πως πρόκειται για απλώς έναν ακόμα εμφανίσιμο ηθοποιό, ο DiCaprio βραβεύτηκε ουκ ολίγες φορές στην μέχρι τώρα πορεία του και προτάθηκε τέσσερις φορές για Όσκαρ.

Η πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον DiCaprio έρχεται το 1993 με την ταινία «Τι Βασανίζει τον Γκίλμπερτ Γκρέιπ». Στην ταινία αυτή υποδύθηκε τον μικρό αδερφό του Johnny Depp, ο οποίος πάσχει από νοητική στέρηση και ο 19χρονος τότε Leonardo κλέβει την παράσταση. Όταν έφτασε όμως προτεινόμενος στα Όσκαρ, έχασε το χρυσό αγαλματίδιο από τον Tommy Lee Jones στην ταινία «Ο Φυγάς».



Η επόμενη υποψηφιότητα έρχεται έντεκα χρόνια αργότερα κι αφού έχουν μεσολαβήσει δώδεκα ταινίες που αρχίζουν σταδιακά να τον καθιερώνουν ως έναν ταλαντούχο ηθοποιό, μεταξύ των οποίων ο «Τιτανικός», ο «Ρωμαίος κι η Ιουλιέττα», το «Πιάσε Με Αν Μπορείς». Η ταινία «Τhe Aviator» του δίνει την ευκαιρία να λάβει το Όσκαρ του Α’ Ανδρικού Ρόλου αυτή τη φορά, όμως ο DiCaprio χάνει από τον Jamie Foxx στην ταινία «Ray».



Η άνοδος του είναι εντυπωσιακή και μόλις δύο χρόνια αργότερα ο DiCaprio προτείνεται εκ νέου για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου στην ταινία «Ματωμένο Διαμάντι». Η τύχη δείχνει να μην συμπαθεί τον αντικειμενικά πλέον αξιόλογο ηθοποιό κι ο Forest Whitaker στην ταινία «Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκοτίας» είναι ο μεγάλος νικητής.



Ο DiCaprio αρχίζει κι αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές , οι εμφανίσεις του στις ταινίες κρίνονται άκρως εντυπωσιακές, τα χρόνια περνάνε, τα βραβεία πληθαίνουν και φτάνουμε στο 2013 και στον «Λύκο της Γουολ Στριτ» όπου ο ώριμος πλέον Leonardo δίνει μία συγκλονιστική ερμηνεία υποδυόμενος τον χρηματιστή Τζόρνταν Μπέλφορτ. Το πιστό του κοινό αναμένει να δει τον ηθοποιό να βραβεύεται επιτέλους για πρώτη φορά, η ατυχία όμως μοιάζει να είναι η μόνιμη συντροφιά του, αφού ο DiCaprio χάνει και πάλι, αυτή τη φορά από τον Matthew McConaughey στο «Dallas Buyers Club».



Ο κόσμος αρχίζει να απορεί με την ατυχία του ηθοποιού και το διαδίκτυο παίρνει φωτιά πότε με μηνύματα υποστήριξης και άλλοτε με αστεία για τον Aμερικανό ηθοποιό.

Ο Leonardo όμως δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και όπως έχει αποδείξει περίτρανα και στο παρελθόν δεν το βάζει κάτω. Στην ταινία «H επιστροφή» του Αλεχάντρο Ινιαρίτου αποφασίζει να τα δώσει όλα. Ο Leonardo παλεύει με μία αρκούδα, κοιμάται μέσα σ’ ένα κουφάρι αλόγου και δίνει μια σοκαριστική και ανατριχιαστική ερμηνεία σε μια ταινία ανελέητου αγώνα επιβίωσης. Θα δικαιωθεί; Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε...

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x