Κινηματογράφος

Οι αναμνήσεις… ξαναγυρίζουνε

Καλά τα λέει το άσμα. Και επειδή εμείς στο sport-fm.gr λατρεύουμε τις αναμνήσεις θα κάνουμε ένα flash back στις καλύτερες στιγμές των Oscar.

Για κοιτάξτε πόσος ντόρος γίνεται για κάτι τόσο δα, μικρά αγαλματάκια. Λίγες ώρες απέμειναν για να μάθουμε ποιοι θα είναι νικητές για την 85η τελετή απονομής των Oscar και εμείς θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές τους.

Γράφει ο Μιχάλης Ηλιού

Αλ Πατσίνο: Μα είναι δυνατόν; Μα είναι δυνατόν; Μα είναι δυνατόν; (τρις). Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; Ο τιτανομεγιστοτεράστιος Αλ Πατσίνο, υποψήφιος επτά (!) φορές για Όσκαρ και να το παίρνει μόλις μία φορά (1992, «Άρωμα γυναίκας»); Κατάφορη αδικία! Αλλά και ο Αλ, κύριος. Τζέντλεμαν που λεν και στο χωριό μου. Τα «έχωσε» στην κριτική επιτροπή με το «γάντι».



Μάρτιν Σκορτσέζε: Άλλος αδικημένος. Θα μπορούσε να είχε γίνει το αγαπημένο παιδί του Χόλιγουντ αλλά μπα… Αλλά και αυτός επειδή είναι καλαμπουρτζής, όταν του έδωσαν οι Φράνσις Φορντ Κόπολα, Τζορτζ Λούκας και Στίβεν Σπίλμπεργκ του έδωσα το χρυσό αγαλματάκι για το «Departed» το 2007 απάντησε κάπως έτσι…



Ρομπέρτο Μπενίνι: Αν είσαι μεσογειακός τύπος φαίνεται. Από την παρουσίαση (Σοφία Λόρεν) μέχρι και τον πανηγυρισμό (Ρομπέρτο Μπενίνι). «Ρομπέεεεεεεερτο» και μετά αρχίζει και τρελλαίνεται! Κάτι ξέρει και η πλάτη του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Δώσε τρέλαααα!



Κόψε Cuba, κόψε: Είναι συνηθισμένο μόλις κερδίζεις ένα βραβείο, να ανεβαίνει στην σκηνή και να αρχίζεις να ευχαριστείς όλο σου το σόι. Αλλά ο τηλεοπτικός χρόνος είναι λίγος και πολύτιμος (κλισέ). Ούτε τον γεμάτο αγάπη λόγο του Cuba Gooding Jr το 1997, δεν σεβάστηκαν και τον έκοψαν.



Τζακ και Γουίλ: Από εκπλήξεις άλλο τίποτα στα Όσκαρ. Μια τέτοια, και πολύ ευχάριστη μάλιστα, ήταν και το ντουέτο των Τζακ Μπλάκ και Γουίλ Φάρελ. Απλά αξέχαστο.



Μέντιουμ είσαι; Ο Χιου Τζάκμαν παρουσίασε την 81η τελετή, γοήτευσε τους πάντες αλλά μας έδειξε πως έχει το κληρονομικό χάρισμα. Σε ένα happening με την Αν Χάθαγουεϊ, τραγούδησαν και χόρεψαν τόσο καλά. Λες και ήταν προαναγγελία των «Άθλιων» βρε παιδί μου!



Η χορευτική ομάδα Pilobulus, το 2007, παρουσίασε με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τις ταινίες "Happy feet", "Little Miss Sunshine", "The Departed", "The devil wears Prada" και "Snakes on a plane".



Φωτογράφε, τράβα μια φωτογραφία: Η Έλεν Ντε Τζενέρις παρουσίασε την 79η τελετή και επειδή ήταν ο Κλιντ Ίσγουντ εκεί είπε να τραβήξει μια φωτογραφία για να την ανεβάσει στο Myspace (ούτε Facebook, ούτε Twitter). Και ποιος θα τους τραβούσε φωτό; Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ!



Το «λιγούρι»: Ο Άντριεν Μπρόντι κερδίζει το βραβείο του Α’ ανδρικού ρόλου με τον «Πιανίστα» και από την χαρά του, βουτάει στην κυριολεξία την Χάλε Μπέρι και της δίνει ένα «γαλλικό» (μπορεί και άλλη γλώσσα να ήταν δεν ξέρω) φιλί…



Τσάρλι εσύ σουπερστάρ: Το μοναδικό standing ovation στο τιμητικό Όσκαρ που δόθηκε στον Τσάρλι Τσάπλιν. Απολαύστε…



Ντροπή σας, κύριε Μπους: Ο πιο… πολιτικός λόγος μετά από βράβευση Όσκαρ ever. Ο Μάικλ Μουρ παίρνει το αγαλματάκι και τα «χώνει» στον Τζορτζ Μπους. Και πέφτει η μουσική μπας και προλάβει το παραλήρημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x