Κινηματογράφος

Η συνεργασία του αιώνα…

Όταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε σκηνοθετεί, σημαίνει… συναγερμός στους σινεφίλ του πλανήτη. Όταν, δε, συνεργάζεται με τον Ντε Νίρο, η αποκτά μεγαλύτερο κύρος. Όταν μαθαίνεις ότι συμπρωταγωνιστής του είναι ο Πατσίνο και στο… κόλπο έχει ρόλο και ο Τζο Πέσι, τότε απλά περιμένεις καρτερικά την ταινία. Με τίτλο «Ι heard you paint houses», την ατάκα του Τζίμι Χόφα προς τον περιβόητο γκάνγκστερ, Φρανκ Σιράν, η οποία σήμαινε ότι δολοφονεί ανθρώπους (αίμα στους τοίχους), το φίλμ βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

Όταν ο Μάρτιν Σκορτσέζε σκηνοθετεί, σημαίνει… συναγερμός στους σινεφίλ του πλανήτη.

Όταν, δε, συνεργάζεται με τον Ντε Νίρο, η αποκτά μεγαλύτερο κύρος.

Όταν μαθαίνεις ότι συμπρωταγωνιστής του είναι ο Πατσίνο και στο… κόλπο έχει ρόλο και ο Τζο Πέσι, τότε απλά περιμένεις καρτερικά την ταινία.

Με τίτλο «Ι heard you paint houses», την ατάκα του Τζίμι Χόφα προς τον περιβόητο γκάνγκστερ, Φρανκ Σιράν, η οποία σήμαινε ότι δολοφονεί ανθρώπους (αίμα στους τοίχους), το φίλμ βασίζεται σε πραγματική ιστορία. «Θεωρώ πως η ταινία θα γυριστεί γρήγορα, αφού φοβάμαι ότι δεν θα είμαστε εδώ για πολύ καιρό ακόμη», είπε αστειευόμενος ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο για το φιλμ που έχει τον ίδιο τίτλο με το βιβλίο του Τσαρλς Μπραντ.

Το σενάριο, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Φρανκ Σιράν, ενός σκληρού γκάνγκστερ και μέλους ενός από τα αμερικανικά συνδικάτα στο οποίο ήταν επικεφαλής ο Τζίμι Χόφα που ενδεχομένως να δολοφονήθηκε από τον πρώτο. Ο Ντε Νίρο θα είναι ο Σιράν και ο Πατσίνο ο Χόφα, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο ρόλος του Πέσι.

Ο ιρλανδικής καταγωγής Σίραν (Ντε Νίρο), «έβαφε» όντως «σπίτια», αφού ήταν ένας από τους λίγους μη ιταλικής καταγωγής μαφιόζους που βρισκόταν στην λίστα των πλέον καταζητούμενων του FBI στην δεκαετία του ’60 και του ’70. Και αν πιστέψουμε την δική του παραδοχή στον Μπραντ που ήταν ο δικηγόρος του και αυτός που έγραψε και το βιβλίο, ο Σιράν «έβαψε και το σπίτι» του Τζίμι Χόφα (Πατσίνο), ο οποίος εξαφανίστηκε το 1975 και το πτώμα του δεν βρέθηκε ποτέ!

Κι επειδή αυτή τη στιγμή γυρίζεται το «The wolf of wall street» του Σκορτσέζε, η ταινία σύμφωνα με τον Ντε Νίρο θα είναι έτοιμη σε δύο χρόνια… Υπομονή.

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x