Κινηματογράφος

Αυτή είναι η Κιβωτός του Νώε

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι γυρίζει μια ταινία με σενάριο που θα διχάσει και θα συζητηθεί. Αφού πραγματεύεται τα υπαρξιακά διλήμματα του Νώε όταν αυτός βγήκε από την Κιβωτό. Ο φωτογράφος του περιοδικού «New York» πήγε στο Long Island που φτιάχνεται η πελώρια κατασκευή που στέγασε τον Νώε, την οικογένεια του και τα ζώα και τράβηξε την φωτογραφία του εντυπωσιακού αυτού έργου.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι γυρίζει μια ταινία με σενάριο που θα διχάσει και θα συζητηθεί.

Αφού πραγματεύεται τα υπαρξιακά διλήμματα του Νώε όταν αυτός βγήκε από την Κιβωτό.

Ο φωτογράφος του περιοδικού «New York» πήγε στο Long Island που φτιάχνεται η πελώρια κατασκευή που στέγασε τον Νώε, την οικογένεια του και τα ζώα και τράβηξε την φωτογραφία του εντυπωσιακού αυτού έργου.

«Είναι απίστευτο να βλέπεις την κατασκευή από κοντά και να γνωρίζεις ότι στην ταινία η Κιβωτός θα είναι πραγματική, χωρίς τη χρήση CGI. Ο σκηνογράφος έφερε μάλιστα κοντά τρεις κορμούς δέντρων, που δε βρίσκονταν εκεί πριν, για να δώσει την αίσθηση ότι η Κιβωτός φτιάχτηκε με ξύλα που βρίσκονταν γύρω. Βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση ο Νώε και οι γιοι του να έχτιζαν κάτι τόσο υπερμέγεθες, θα τους είχε πάρει 500 χρόνια», είπε ο Νταν Γουάγκνερ που έβγαλε την φωτογραφία από απόσταση 320 μέτρων, αφού τόσο μπόρεσε να πλησιάσει.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι, μαζί με τον Ράσελ Κρόου, την Τζένιφερ Κόνελι, την Εμα Γουότσον και την υπόλοιπη ομάδα του, συνεχίζουν τα γυρίσματα του «Noah», με σκοπό η ταινία να είναι έτοιμη το 2014.

Η ιστορία αναφέρει, πως ο Νώε (τον ειδοποίησε ο Θεός) έβαλε την γυναίκα του, τους τρεις γιους του (Σημ, Χαμ και Ιάφεθ) με τις γυναίκες τους καθώς και ζευγάρια από όλα τα ζώα της υφηλίου στην Κιβωτό, για να σώσει το είδος από κατακλυσμό που θα έπληττε την γη. Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ. Ο Αρονόφσκι, θέτει στην ταινία τα ηθικά διλλήματα του Νώε, αφού άνοιξε τις πόρτες της Κιβωτού…

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x