Κινηματογράφος

Παροξυσμός «κριτικών» για το νέο James Bond

Για το καλύτερο Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών κάνουν λόγο οι πρώτες κριτικές των δημοφιλέστερων κινηματογραφικών Μέσων του πλανήτη. Το «Skyfall» κυκλοφορεί στην Αγγλία τέλος Οκτώβρη (στην Ελλάδα 1 Νοεμβρίου), με τους απανταχού σινεφίλ να είναι ανυπόμονοι, ειδικά μετά την νέα, πλήρη σκηνή που κυκλοφόρησε και… κόβει την ανάσα. Δείτε την σκηνή.

Για το καλύτερο Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών κάνουν λόγο οι πρώτες κριτικές των δημοφιλέστερων κινηματογραφικών Μέσων του πλανήτη.

Το «Skyfall» κυκλοφορεί στην Αγγλία τέλος Οκτώβρη (στην Ελλάδα 1 Νοεμβρίου), με τους απανταχού σινεφίλ να είναι ανυπόμονοι, ειδικά μετά την νέα, πλήρη σκηνή που κυκλοφόρησε και… κόβει την ανάσα.

«Πυροβόλησε το στόχο» λέει η «Μ» την ώρα που ο Μποντ παλεύει με τον κακό στην οροφή ενός κινούμενου τρένου το οποίο είναι πάνω από έναν πολύ ψηλό γκρεμό. «Δεν μπορώ να δω καθαρά» απαντά η υπάλληλος της «Μ», η οποία όμως της λέει το τελικό: «Πυροβόλησέ τον τώρα», με την σφαίρα να πετυχαίνει τον Τζέιμς Μποντ που πέφτει από πάρα πολύ ψηλά σε ένα ποτάμι!

Δείτε τις κριτικές…

Digital Spy:

«Καθαρή αφήγηση, καταιγιστική δράση και δυνατές ερμηνείες τοποθετούν το «Skyfall» στην κορυφή της Τζέιμς Μποντ πυραμίδας. Μπορεί να υπάρχουν πολλές ξεκάρφωτες Heineken και ένα ξεχείλωμα στη διάρκεια, αλλά κανείς δε θα βγει από την αίθουσα απογοητευμένος. Τελικά: μπορείς να διδάξεις σ' ένα γέρο σκύλο, νέα κόλπα»!

The Times:

Το «Skyfall» είναι ένα σπουδαίο βρετανικό είδος σινεμά. Από τη στιγμή που ακούγεται η φωνή της Adele και η ορχήστρα των τίτλων αρχής, στέλνοντας μία νοσταλγική ανατριχίλα στη συλλογική ραχοκοκκαλιά των θεατών, καταλαβαίνεις ότι αυτή θα είναι μία διθυραμβική επιστροφή του κλασικού Μποντ. Ο Σαμ Μέντες κρατά με μαεστρία τις ισορροπίες μεταξύ του ενθουσιασμού του φανατικού αγοριού που μεγάλωσε με τον πράκτορα 007 και του καλλιεργημένου κινηματογραφιστή που σκηνοθετεί πολυεπίπεδα. Και κάτι τελευταίο: με την εξαίρεση του Κόνερι στα πρώτα φιλμ, ΚΑΝΕΙΣ δεν το κάνει καλύτερα από τον Ντάνιελ Κρεγκ...

The Playlist:

Ο Μέντες επιτυγχάνει σε περισσότερα από όσα αστοχεί και παρακολουθώντας την ταινία, καταλαβαίνεις την αυτοπεποίθησή του να δώσει μία νέα ταυτότητα στο franchise (με τον τρόπο που το έκανε ο Νόλαν στον Μπάτμαν): έναν Μποντ που δεν απορρίπτει το παρελθόν, ούτε όμως συγκρίνει τον εαυτό του με τον παλιό εαυτό του, ούτε φοβάται το μέλλον. Ο 007 επέστρεψε και δεν έχει να πάει πουθενά...

Time Out Film: ?

Το «Skyfall» είναι τολμηρό, ελκυστικό και μ' έναν Ντάνιελ Κρεγκ στο στοιχείο του. Ο Μέντες καταφέρνει να εξιλεώσει τις αμαρτίες του «Quantum fo Solace» με υπέροχη φωτογραφία, δυνατό action, χαρακτήρες και ιστορία για τον σκεπτόμενο θεατή. Ο καλύτερος Μποντ των τελευταίων χρόνων - ίσως όλων των χρόνων!»

Νικ Ντάνκαλφ (κριτικός):

Οι καλοί άνθρωποι της Sony Pictures δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε κριτική ακόμα. Νομίζω ότι δε θα τους πειράξει αυτό το tweet: «Μόλις είδαμε τον καλύτερο Τζέιμς Μποντ στην ιστορία»!


«Take the Shot»: Skyfall clip από Flixgr

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x