Κινηματογράφος

Μια -τουλάχιστον- τολμηρή επιλογή για τα Όσκαρ 2013

Πολλές φορές η Ακαδημία (αυτή που μοιράζει αγαλματάκια και οι κάτοχοί τους ξεκινούν τους λόγους τους ευχαριστώντας την) έχει κατηγορηθεί για συντηρητικές επιλογές τόσο στις προτεινόμενες για Όσκαρ ταινίες, όσο και για τους παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς. Όχι φέτος. Ο άνθρωπος που απενεχοποίησε κάθε μορφή χιούμορ εδώ και μια δεκαετία οδηγώντας τη σάτιρα σε νέα όρια, ο Seth MacFarlane, δημιουργός του «Family Guy» θα παρουσιάσει τη φετινή απονομή που κάτι μας λέει πως θα μείνει στην ιστορία.

Πολλές φορές στο παρελθόν η Ακαδημία (μη ρωτάς ποια, αυτή που μοιράζει αγαλματάκια και οι κάτοχοί τους ξεκινούν τους λόγους τους ευχαριστώντας την)έχει κατηγορηθεί για συντηρητικές επιλογές τόσο στις προτεινόμενες για Όσκαρ ταινίες, όσο και για τους παρουσιαστές της λαμπερής βραδιάς.

Πολλές φορές, μα όχι φέτος. Ο άνθρωπος που έχει απενεχοποιήσει σχεδόν κάθε μορφή χιούμορ εδώ και μια δεκαετία οδηγώντας τη σάτιρα σε νέα όρια, ο Seth MacFarlane, δημιουργός του μοναδικού «Family Guy» θα παρουσιάσει τη φετινή απονομή που κάτι μας λέει ήδη πως θα μείνει στην ιστορία.

Το ευρύ –εκτός Ηνωμένων Πολιτειών- κοινό τον έμαθε φέτος με την ταινία «Ted», στην οποία δάνεισε τη φωνή του σε ένα αρκουδάκι-συμπρωταγωνιστή του Mark Wahlberg. Δεν χρειάζεται όμως να είναι κανείς ιδιαίτερα ψαγμένος για να ξέρει πως το «κακό παιδί» της αμερικανικής τηλεόρασης έχει εδώ και μια δεκαετία ταράξει τα νερά ως Peter Griffin, του απόλυτου ήρωα καρτούν που πολλές φορές κάνει τον Homer Simpson να μοιάζει με υπόδειγμα οικογενειάρχη, επαγγελματία και ανθρώπου.

Από το καυστικό χιούμορ του MacFarlane δεν σώθηκε ποτέ κανείς. Δεν διστάζει να κάνει πλάκα με τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, τους καρκινοπαθείς, τον Ιησού Χριστό και τον θεό τον ίδιο. Κρίνοντας από τη μέχρι τώρα δουλειά του, μάλλον θα κάνει το ίδιο με οποιοδήποτε ιερό ή όχι «τέρας» του Χόλιγουντ.

«Ο Seth είναι ταλαντούχος και χαιρόμαστε που μπαίνει στην ομάδα μας στη γιορτή του κινηματογράφου», σημείωσε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Hawk Koch, ελπίζοντας να μην έχει αλλάξει γνώμη τη βραδιά της 24ης Φεβρουαρίου 2013 –η οποία αποκτά ξαφνικά εξαιρετικό ενδιαφέρον- όταν και θα πραγματοποιηθεί η 85η απονομή των Όσκαρ.



Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x