Κινηματογράφος

«The other Dream Team»

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ (Dream Team) καθήλωσε με την απόδοσή της όσους την παρακολούθησαν στα παρκέ της Βαρκελώνης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992. Εκτός όμως από αυτή, υπήρχε και η «άλλη Ντριμ Τιμ». Αυτή της Λιθουανίας. Η ταινία-ντοκιμαντέρ που βγαίνει στις αίθουσες στις 28/9, πραγματεύεται το πώς η ανεξαρτησία της Βαλτικής χώρας, συνδέθηκε με την πολύ μεγάλη ομάδα που παρουσίασαν τότε οι μετέπειτα χάλκινοι ολυμπιονίκεις Λιθουανοί.

Η εθνική ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ (Dream Team) καθήλωσε με την απόδοσή της όσους την παρακολούθησαν στα παρκέ της Βαρκελώνης στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992.

Εκτός όμως από αυτή, υπήρχε και η «άλλη Ντριμ Τιμ». Αυτή της Λιθουανίας. Η ταινία-ντοκιμαντέρ που βγαίνει στις αίθουσες στις 28/9, πραγματεύεται το πώς η ανεξαρτησία της Βαλτικής χώρας, συνδέθηκε με την πολύ μεγάλη ομάδα που παρουσίασαν τότε οι μετέπειτα χάλκινοι ολυμπιονίκεις Λιθουανοί.

Η διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, σήμανε την ανεξαρτησία της Λιθουανίας και την αποτίναξη του ρωσικού ζυγού. Το μπασκετικό τουρνουά των ολυμπιακών της Βαρκελώνης, αποτελούσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον λιθουανικό λαό να νιώσει περήφανος μέσω ενός από τα πιο σημαντικά εξαγώγιμα προϊόντα του τόπου του. Το μπάσκετ.

Οι φίλαθλοι της ομάδας δεν θα μπορούσαν να φανταστούν κάτι καλύτερο (δεδομένου πως έπεσαν πάνω στις ΗΠΑ στον ημιτελικό) από το να αντιμετωπίσουν την Ρωσία στον μικρό τελικό του τουρνουά και να την νικήσουν κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Στην ταινία-ντοκιμαντέρ, γίνεται επίσης γνωστή η ανάμειξη των Grateful Dead. Ο Τζέρι Γκαρσία και η υπόλοιπη μπάντα όντας μεγάλοι φαν του μπάσκετ, προσέφεραν χρηματική βοήθεια στην λιθουανική ομοσπονδία, ενώ δάνεισαν το logo τους (τον σκελετό που κάνει την εμφάνισή του σε αρκετά εξώφυλλα δίσκων του συγκροτήματος), που μέσω του αθλητικού σχεδιαστή Γκρεγκ Σπάιρς, έγινε το επίσημο έμβλημα της λιθουανικής ομάδας στους αγώνες του 1992.

Η «The other Dream Team» κάνει πρεμιέρα στις 28 Σεπτεμβρίου στις αίθουσες του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης. Κατά τη διάρκεια του φιλμ παρελαύνουν μεγάλες δόξες του λιθουανικού μπάσκετ και όχι μόνο, όπως οι Άρβιντας Σαμπόνις, Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, Αρτούρας Καρνισόβας αλλά και οι Αλεξάντερ Βολκόφ, Ντέιβιντ Στερν, Κρις Μάλιν, Νταν Μάερλε, Μιτς Ρίτσμοντ κ.α.

Δείτε το τρέιλερ:



Επιμέλεια: Αλέξης Περδίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x