Ακόμα θυμόμαστε την ταλαιπωρία που είχαν φάει τα κακόμοιρα σειριακά και PS/2 ποντίκια με μπίλια την εποχή των δύο πρώτων Diablo. Το αριστερό πλήκτρο μετά από λίγο καιρό έπαυε να λειτουργεί και ένα νέο ποντίκι έπαιρνε τη θέση του παλιού. Αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί βέβαια, αφού τα ποντίκια πλέον είναι ανθεκτικότερα -και ακριβότερα- ενώ παρέχουν πολύ περισσότερες ευκολίες στου gamers.
Η Razer είναι μεταξύ των 1-2 κορυφαίων κατασκευαστών gaming περιφερειακών στο κόσμο, παρέχοντας έξυπνες και εξειδικευμένες λύσεις για όλους εμάς που θέλουμε το καλύτερο. Η σειρά Naga έκανε την εμφάνισή της πριν από τρία χρόνια με ένα μοντέλο που λάτρεψαν αρκετοί από τους παίκτες, με τη Razer να επιστρέφει προσφάτως με ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το Naga Hex που κυκλοφορεί την κατάλληλη περίοδο, αφού είναι ίσως το ιδανικότερο ποντίκι για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν το Diablo III.
Αρχικά, το Naga Hex είναι ένα ποντίκι φτιαγμένο για δεξιόχειρες και δεν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όσοι έχουν σαν βασικό χέρι το αριστερό. Προσπερνώντας αυτήν τη λεπτομέρεια, έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ όμορφο -σχεδιαστικά- ποντίκι, κατασκευασμένο από πλαστικό. Η πάνω επιφάνεια έχει γυαλιστερή υφή, με το λογότυπο της Razer να είναι φωτιζόμενο. Φωτιζόμενα είναι επίσης τόσο τα ειδικά πλήκτρα που βρίσκονται στο αριστερό μέρος και για τα οποία θα μιλήσουμε αργότερα, όσο και το ροδάκι. Όσον αφορά τον τομέα εργονομίας, για το χέρι του υπογράφοντα, οι διαστάσεις είναι κατάλληλες για να ταιριάζει αρμονικά στο δεξί χέρι. Ο αντίχειρας τοποθετείται φυσικά στο αριστερό μέρος του Naga Hex, με τον δείκτη και το μέσο δάχτυλο να ακουμπούν εξίσου φυσικά στα δυο βασικά πλήκτρα του. Όσον αφορά στο παράμεσο δάχτυλο, αυτό ξεκουράζεται πάνω στο ποντίκι σε μια ειδικά θέση που προεξέχει στο δεξί μέρος, με το μικρό δάχτυλο να τοποθετείται έξω δεξιά. Η αλήθεια είναι πως κάποιος που χρησιμοποιεί κάποιο άλλο ποντίκι, όπως πχ το Logitech G9/G9X, ίσως δυσκολευτεί λίγο να συνηθίσει τον ιδιαίτερο σχεδιασμό του Naga Hex.
Η σύνδεση με τον υπολογιστή προφανώς και γίνεται μέσω θύρας USB, με το Naga Hex να διαθέτει ένα αρκετά μακρύ καλώδιο, το οποίο μάλοιστα έχει υφή κορδονιού και βολεύει ιδιαίτερα στο να μπορεί ο κάτοχος του mouse να το μαζεύει ή να το απλώνει όπως εκείνος θέλει. Το λειτουργικό σύστημα προφανώς και αναγνωρίζει αυτόματα το οπτικό ποντίκι και κάποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει άμεσα, αλλά αν θέλει να το αξιοποιήσει πλήρως τις όποιες δυνατότητες, θα χρειαστεί να εγκαταστήσει το ειδικό software της Razer Synapse 2.0, το οποίο είναι υπεύθυνο για το προγραμματισμό των πλήκτρων και τη δημιουργία macro.
Διαβάστε τη συνέχεια της παρουσίασης εδώ.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.