Κινηματογράφος

Ποιο είναι το καλύτερο κορίτσι με τατουάζ...

...με το τατουάζ; Νοοmi Rapace εναντίον Rooney Mara και η μάχη έχει αρχίσει. Ποια από τις δύο έχει ενσαρκώσει καλύτερα την «Gothic», «punk», περιθωριακή, πανέξυπνη, χάκερ και πολλά, πολλά άλλα, Λίσμπετ Σαλάντερ; Το www.sport-fm.gr «κάηκε» βλέποντας την σουηδική παραγωγή και την αμερικανικό remake της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ», βάζει κάτω τα δεδομένα και ανακυρρύσει την νικήτρια.

Νοοmi Rapace εναντίον Rooney Mara και η μάχη έχει αρχίσει. Ποια από τις δύο έχει ενσαρκώσει καλύτερα την «Gothic», «punk», περιθωριακή, πανέξυπνη, χάκερ και πολλά, πολλά άλλα, Λίσμπετ Σαλάντερ;

Το www.sport-fm.gr «κάηκε» βλέποντας την σουηδική παραγωγή και την αμερικανικό remake της ταινίας «Το κορίτσι με το τατουάζ», βάζει κάτω τα δεδομένα και ανακυρρύσει την νικήτρια.

Στην... κόκκινη γωνία, έχουμε την Σουηδέζα Noomi Rapace. Ήταν εκείνη που πρωταγωνίστησε στο original «Το κορίτσι με το τατουάζ» άρα έκανε εικόνα όσα είχαμε διαβάσει για αυτή στο εξαιρετικό βιβλίο του Stieg Larsson.

Στην... μπλε γωνία, η Rooney Mara. Πέρασε από χίλια, μύρια κύματα για να πάρει τον ρόλο από τον Fincher και το ήξερε από την αρχή πόσο δύσκολο ήταν για εκείνη να ξεπεράσει σε ερμηνεία αυτή της «αντιπάλου» της.

Για πάμε...

Το look της πρωταγωνίστριας:


Και οι δύο το έχουν πετύχει. Η Νoomi άλλωστε είχε περάσει από μια τέτοια φάση μόδας όταν ήταν μικρή σε ηλικία. Ήταν punk και γούσταρε. Για την ταινία προσφέρθηκε να κάνει αυστηρή δίαιτα, να βάψει τα μαλλιά της και να αλλάξει και την κόμμωση της προσθέτοντας και κάποια piercing σε αυτιά φρύδια και όπου αλλού της άρεσε αλλά παρακολούθησε και μαθήματα Thai boxing για επτά μήνες, πέντε φορές την εβδομάδα. Έτσι, κατάφερε να βγάλει όλη την επιθετικότητα που έκρυβε μέσα της αλλά χάρισε και στην ταινία μία Λίσμπετ Σαλάντερ τόσο βίαιη όσο και ένα ζώο ανήμερο.

Η Rooney φυσιογνωμικά πλησίασε την ηρωίδα. Και εκείνη έκανε θυσίες και είχε αποτελέσματα. Μεταμορφώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, έκανε λεύκανση στο σώμα της, piercing στις θηλές και μετατράπηκε από ένα αθώο κοριτσάκι σε μια σκληρή, ροκ περσόνα. Έτσι πήρε και τον ρόλο από την Σκάρλετ Γιόχανσον.

Οπότε έχουμε ισοπαλία.

Η συμπεριφορά της πρωταγωνίστριας:

Εδώ να μας επιτρέψετε αλλά έχουμε νικητή. Η Noomi Rapace επικρατεί και με μεγάλη διαφορά της Rooney Mara. Το βλέμμα της Noomi στην ταινία στάζει αίμα και φαίνεται διψασμένη για εκδίκηση για όσα πάνδεινα της έχουν κάνει (θα δείτε την ταινία, θα διαβάσετε και το βιβλίο και θα το καταλάβετε). Φοβίζει με το αποκρουστικό παρουσιαστικό της και μπορεί να είναι αδύναμη αλλά δεν το δείχνει σε καμία περίπτωση αφού τους φόβους που έχει τους μετατρέπει σε θυμό και όταν γίνεται αυτό, ο θεός να λυπηθεί όποιος της έχει κάνει κακό.

Από την άλλη, η Noomi είναι πολύ, πολύ... Φαίνεται πως είναι ευαίσθητη ενώ κανονικά με την εικόνα που έχουμε πλάσει για την Λίσμπετ δεν πρέπει να το καταλαβαίνουμε. Η Σαλάντερ είναι ένα μυστήριο από μόνη της και αντί να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι κουμάσι είναι αυτό το κορίτσι με το τατουάζ, μένουμε στο μυστήριο των Βάνιερ και την κόντρα του Μπλούμκβιστ με τον Βένεστρεμ.

Ένας πόντος για την Rapace!



Γενικά:

Η Noomi Rapace μας έδωσε μια Λίσμπετ Σαλάντερ, ασυμβίβαστη, αντικοινωνική, με πολλά προβλήματα και ευαισθησίες αλλά προ πάντων ανεξάρτητη και επικίνδυνη. Βίαιη και να μην σου τύχει να την γνωρίσεις. Όπως πάνω κάτω μας την παρουσιάζει στο βιβλίο ο Stieg Larsson.

Η Rooney Mara ήταν πιο hot αλλά και πιο... κοριτσάκι. Μας έδειξε μια δυναμική αλλά σαν να έλειπε κάτι. Βέβαια, πρέπει να περιμένουμε και τις άλλες δύο ταινίες της τριλογίας μήπως διαμορφώσουμε κάποια άλλη άποψη για εκείνη αλλά αν συγκρίνουμε την πρώτη ταινία της αμερικανικής παραγωγής με αυτής της σουηδικής, η Noomi κερδίζει στα σημεία και όχι με νοκ άουτ.

Μιχάλης Ηλιού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x