Κινηματογράφος

Οι ταινίες της εβδομάδας

Στο Μπράιτον του 1964, ένας… πιτσιρικάς έχει φονικά ένστικτα, οι μαχητές των δρόμων πάνε Ρίο και είναι πιο γρήγοροι από ποτέ, ενώ δύο κλόουν θα βγάλουν μέχρι και… τα όπλα για τα μάτια μιας ακροβάτισσας! Δείτε στο www.sport-fm.gr τι καλό έχουμε αυτή τη βδομάδα στις ελληνικές αίθουσες.

Στο Μπράιτον του 1964, ένας… πιτσιρικάς έχει φονικά ένστικτα, οι μαχητές των δρόμων πάνε Ρίο και είναι πιο γρήγοροι από ποτέ, ενώ δύο κλόουν θα βγάλουν μέχρι και… τα όπλα για τα μάτια μιας ακροβάτισσας!

Δείτε στο www.sport-fm.gr τι καλό έχουμε αυτή τη βδομάδα στις ελληνικές αίθουσες.

ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ/BRIGHTON ROCK

Διάρκεια: 111'
Δραματική ταινία αγγλικής παραγωγής
του Ρόουαν Τζόφι
με τους Σαμ Ράιλι, Έλεν Μίρεν, Τζον Χερτ, Αντρέα Ραϊσμπορόου


Υπόθεση: Στο Μπράιτον του 1964, η Ρόουζ, μία νεαρή σερβιτόρα, γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας από τη συμμορία του Πίνκι. Αυτός… αναλαμβάνει να την πλησιάσει, αλλά η σχέση τους παίρνει μία απρόοπτη, επικίνδυνη -και για τους δύο- τροπή.

Ο σεναριογράφος του «Αμερικάνου» -με τον Τζορτζ Κλούνεϊ-, «υπογράφει» το ριμέικ ενός κλασικού βρετανικού νουάρ του 1947… Ατμόσφαιρα εποχής, έξυπνο χιούμορ, εξαιρετικό φινάλε, σε μία από τις καλύτερες ταινίες που παίζονται αυτή τη βδομάδα στους ελληνικούς κινηματογράφους.



ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ: ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ/ FAST FIVE

Διάρκεια: 130'
Περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής
του Τζάστιν Λιν
με τους Βιν Ντίζελ, Πολ Γουόκερ, Ντουέιν "Δε Ροκ" Τζόνσον, Τζορντάνα Μπρούστερ


Υπόθεση: Οι Ντομ, Μπράιαν και Μία καταφεύγουν καταζητούμενοι στο Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου έρχονται αντιμέτωποι με έναν πανίσχυρο γκάνγκστερ, ο οποίος ελέγχει την πόλη, ενώ στο κατόπι τους βρίσκεται μία επίλεκτη ομάδα Αμερικανών πρακτόρων…

Τσίτα τα γκάζια!



Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ/BALADA TRISTE DE TROMPETA

Διάρκεια: 108'
Δραματική ταινία ισπανικής παραγωγής
του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια
με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Κάρλος Αρέτσες, Καρολίνα Μπανγκ


Υπόθεση: Στην Ισπανία, των τελευταίων ημερών του Φράνκο, δυο κλόουν, ο Λυπημένος Παλιάτσος, που ζητάει εκδίκηση και ο Τρελός Παλιάτσος, το αστέρι του τσίρκου, συγκρούονται μέχρις εσχάτων για την καρδιά μιας όμορφης ακροβάτισσας…

Αργυρό λιοντάρι σκηνοθεσίας και βραβείο σεναρίου στο φεστιβάλ Βενετίας… Τα ‘χουμε ξαναπεί για τον ισπανικό κινηματογράφο. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και όμορφες ταινίες. Αυτή είναι άλλη μία τέτοια…



CHONGQING BLUES/RIZHAO CHONGQING

Διάρκεια: 110'
Κινέζικη, σινεφίλ ταινία
του Γουάνγκ Σιαοσουάι
με τους Φαν Μπινγκμπίνγκ, Κιν Χάο


Υπόθεση: Επιστρέφοντας στην Τσονγκίνγκ, ένας ναυτικός πληροφορείται ότι ο 25χρονος γιος του σκοτώθηκε από την αστυνομία. Προσπαθώντας να μάθει τι ακριβώς συνέβη, γυρίζει πίσω στο παρελθόν από το οποίο ζητούσε πάντα να ξεφύγει.



CHALET GIRL

Διάρκεια: 97'
Κομεντί αγγλικής παραγωγής
του Φιλ Τρέιλ
με τους Μπιλ Νάι, Φελίσιτι Τζόουνς, Εντ Γουέστγουικ


Υπόθεση: Μια πρώην εξπέρ του σκέιτμπορντ πιάνει δουλειά σε ένα χιονοδρομικό κέντρο, όπου θα ανακαλύψει τον έρωτα και το ταλέντο της στο σνόουμπορντ.

Η ιστορία της σταχτοπούτας με… παγοπέδιλα.



ΑΤΙΘΑΣΗ ΛΙΛΙ/LILY SOMETIMES/PIEDS NUS SUR LES LIMACES

Διάρκεια: 103'

Δραματική ταινία γαλλικής παραγωγής
του Φαμπιέν Μπερτό
με τους Νταϊάν Κρούγκερ, Λουντιβίν Σανιέ


Υπόθεση: Όταν η μάνα της πεθαίνει, η Λίλι δυσκολεύεται να ζήσει μόνη της στο εξοχικό τους σπίτι. Η μεγαλύτερη αδελφή της, Κλάρα, προσπαθεί να τη βοηθήσει και καταλαβαίνει πως για να το πετύχει πρέπει να θυσιάσει τη «στρωμένη» ζωή της στην πόλη.



Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x