Παράξενα

Πίνε, και θα με θυμηθείς!

Πόσοι έχουν πει τη δικαιολογία «Συγγνώμη μωρό μου, ήμουν πιωμένος και δεν θυμάμαι πως ή πότε έγινε αυτό»; Ή, το «δεν θυμάμαι τι έκανα χτες που ήπια…» που λένε ορισμένοι. Άσε το άλλο, «πίνω για να ξεχάσω». Φούμαρα! Η επιστημονική μελέτη που διενεργήθηκε από το Waggoner Center for Alcohol and Addiction Research λέει πως το αλκοόλ και μάλιστα το μεθύσι, βοηθάει ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου που «καθαρίζουν» τη μνήμη αφού η κατανάλωση κάνει πιο δεκτικό το υποσυνείδητο και τη διαμόρφωση μνήμης.

Πόσοι έχουν πει τη δικαιολογία «Συγγνώμη μωρό μου, ήμουν πιωμένος και δεν θυμάμαι πως ή πότε έγινε αυτό»;

Ή, το «δεν θυμάμαι τι έκανα χτες που ήπια…» που λένε ορισμένοι.

Άσε το άλλο, «πίνω για να ξεχάσω». Φούμαρα!

Η επιστημονική μελέτη που διενεργήθηκε από το Waggoner Center for Alcohol and Addiction Research λέει πως το αλκοόλ και μάλιστα το μεθύσι, βοηθάει ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου που «καθαρίζουν» τη μνήμη αφού η κατανάλωση κάνει πιο δεκτικό το υποσυνείδητο και τη διαμόρφωση μνήμης.

Έτσι, ούτε τις δικαιολογίες μην μασάτε αμάσητες κάποιοι και κάποιες, αλλά άμα έχετε κάποια λεφτά στον κουμπαρά και νιώθετε ότι το αλτσχάιμερ σας χτυπάει μέρα με τη μέρα, μην επισκεφτείτε γιατρό. Μπορείτε να επισκεφτείτε την κάβα της γειτονιάς σας και να αγοράσετε κανα μπουκάλι… Ειδικά από αυτά τα παλαιωμένα.

Από τη στιγμή που μία έρευνα και μάλιστα επιστημονική υποστηρίζει πως «η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε αιθανόλη (συστατικό του αλκοόλ) ενισχύει τη συνοπτική πλαστικότητα στη βασική περιοχή του εγκεφάλου», είναι προτιμότερο από τον ψυχίατρο που προσφέρει τη βλαβερή φαρμακευτική αγωγή!

Στη συνέχεια, το κείμενο που δημοσιεύτηκε «The Journal of Neuroscience» αναφέρεται «πως όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν αλκοόλ ή ακόμα και ναρκωτικά, το υποσυνείδητο δεν ασχολείται μόνο με την ίδια την κατανάλωση, αλλά μας κάνει και πιο δεκτικούς στη διαμόρφωση μνήμης και συνηθειών».

Ο νευροβιολόγος, Hitoshi Morikawa, δίνοντας συνέντευξη στην Science Daily τονίζει χαρακτηριστικά: «Όταν μιλάμε για τη μάθηση και τη μνήμη, μιλάμε για συνειδητή μνήμη. Το αλκοόλ μειώνει την ικανότητά μας να συνδέουμε τις πληροφορίες, όπως ένα όνομα συναδέλφου ή τον ορισμό μιας λέξης, αλλά υποσυνείδητα θυμάται πάρα πολλά και μας μαθαίνει». Τα συμπεράσματα, δικά σας!

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x